Φίλης: Το λιγότερο να ακυρωθεί η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία

Νέα «βόμβα» εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή για την επίμαχη πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία.

Το λιγότερο που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να ανακοινώσει την ακύρωση της συμφωνίας για τα όπλα στην Σαουδική Αραβία, υποστήριξε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, που με δημόσια δήλωσή του έχει τοποθετηθεί εναντίον της κίνησης αυτής.
Για την ακύρωση της συμφωνίας , σύμφωνα με τον Νίκο Φίλη, συντρέχουν λόγοι που έχουν να κάνουν με την ιδεολογία της Αριστεράς, αλλά και την διεθνή υποχρέωση της χώρας απέναντι στο Ευρωκοινοβούλιο, που το καλοκαίρι ζήτησε την επιβολή εμπάργκο στην πώληση όπλων προς την Σαουδική Αραβία, λόγω του πολέμου στην Υεμένη, όπου διεξάγονται επιχειρήσεις εναντίον αμάχων.
Περιμένω να ακούσω την επιχειρηματολογία της κυβέρνηση και μέχρι στιγμής δεν την ακούω στο μείζον αυτό θέμα το ηθικοπολιτικοκοινωνικό, που σχετίζεται και με την επιβολή εμπάργκο από την Ευρωβουλή, δήλωσε ο κύριος Φίλης.
Ο κύριος Φίλης πάντως δήλωσε πως δεν «έχει πειστεί ότι υπάρχει θέμα διαφθοράς, πιστεύω ότι θα δοθούν απαντήσεις επί της ουσίας» και πρόσθεσε πως «αυτά τα θέματα μικροπολιτικής στην Ελλάδα έχουν την ουσία τους, αλλά το μείζον είναι άλλο». «Να φύγουμε επιτέλους από τα ενοριακά ζητήματα» είπε.

parapolitika