Τυρόπιτα με μπεσαμέλ

Από την Μαριφάνη Ξανθάκη
Υλικά
Για τη γέμιση:
1 φάκελος μπεσαμέλ στιγμής σε σκόνη

 

γάλα μαζί με νερό σε ίση αναλογία (αντικαθιστώντας την ποσότητα γάλακτος που λένε οι οδηγίες για την μπεσαμέλ)

 

1 κούπα. λευκό τυρί θρυμματισμένο

 

1/2 κούπα κεφαλοτύρι

 

1/2 κούπα ρεγκάτο τριμμένο

 

αλάτι-πιπέρι

 

 

Για το φύλλο:

 

2/3 κούπας ελαιόλαδο

 

2 κουτ.σ. ξύδι

 

1/2 κου.γλ. ζάχαρη

 

1/2 κουτ.γλ. αλάτι

 

2/3 κούπας νερό

 

350 γρ. περίπου αλεύρι γ.ο.χ.

 

1 μικρό αυγό χτυπημένο με λίγο νερό για την επάλειψη

 

σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:

Χτυπάμε με το μίξερ τη σκόνη μπεσαμέλ μαζί με το νερό και το γάλα ώσπου να πήξει. Ρίχνουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθεί.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε τα τυριά μαζί με το αλατοπίπερο για να φτιάξουμε τη γέμιση τυριών και μετά προσθέτουμε μέσα και την μπεσαμέλ.
Ώρα για το φύλλο!!! Ανακατεύουμε το λάδι μαζί με το ξύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το νερό και το αλεύρι λίγο λίγο ζυμώνοντας με τα χέρια μέχρι να πετύχουμε ένα ζυμάρι μαλακό κι εύπλαστο!
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη και τα ανοίγουμε σε φύλλα πάχους περίπου 4 χιλιοστών.
Σε ένα καθαρό ταψί μεσαίου μεγέθους στρώνουμε το ένα φύλλο, αδειάζουμε τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, ενώνουμε τις άκρες, αλείφουμε το μείγμα αυγού και χαράσσουμε σε κομμάτια.
Πασπαλίζουμε το σουσάμι και ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180′ βαθμούς των αντιστάσεων για περίπου 1/2 ώρα ή έως ότου ροδίσει η πίτα μας!

 

Αφήνουμε λίγο να σταθεί και σερβίρουμε!!!

 

athensgo Συνταγές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ