Τσακαλώτος: «Καθαρή έξοδος» χωρίς προληπτική πιστωτική γραμμή

«Καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια χωρίς προληπτική πιστωτική γραμμή θα πετύχει η Ελλάδα τον Αύγουστο, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Η Ελλάδα αναμένει να έχει μια «καθαρή έξοδο» όταν λήξει τον Αύγουστο το πρόγραμμα στήριξης και δεν έχει λόγο να επιδιώξει μια προληπτική πιστωτική γραμμή, δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στο Reuters, επισημαίνοντας ότι η χώρα χτίζει το δικό της προστατευτικό «μαξιλάρι» το οποίο, μαζί με κεφάλαια που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί από το πρόγραμμα στήριξης, θα καλύψουν την Ελλάδα «για πάνω από ένα χρόνο», εάν χρειαστεί.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι τους επόμενους μήνες η χώρα θα προετοιμάσει το δικό της μεταμνημονιακό σχέδιο με έμφαση στις μεταρρυθμίσεις, στις κοινωνικές πολιτικές και την ανάπτυξη.

Οσον αφορά το χρέος επισήμανε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τους πιστωτές της ευρωζώνης για την ελάφρυνσή του στο πλαίσιο της γαλλικής πρότασης για τη σύνδεση του επιπέδου της αναδιάρθρωσης χρέους με την επίδοση της οικονομίας. «Πιστεύουμε ότι έχουμε χτίσει αξιοπιστία τα τελευταία τρία χρόνια», δήλωσε ο Τσακαλώτος.

dikaiologitika