Τσίπρας σε Κάρολο: «Σημαντική η παρουσία σας στην Ελλάδα» – Στο Λονδίνο τον Ιούνιο ο πρωθυπουργός

Συνάντηση με τον πρίγκιπα Κάρολο είχε το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός τονίζοντας την σημασία της παρουσίας του πριγκιπικού ζεύγους στην χώρα.

Κατά την διάρκεια του σύντομου διαλόγου που είχε με τον πρίγκιπα της Ουαλίας, ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε ότι αποδέχτηκε πρόταση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να επισκεφτεί το Λονδίνο τον επόμενο μήνα.

«Είναι μεγάλη χαρά να σας καλωσορίσω στην Ελλάδα. Γνωρίζω ότι έχετε επισκεφθεί την Ελλάδα επανειλημμένα στο παρελθόν, αλλά ιδιωτικά. Αυτό σημαίνει ότι αγαπάτε τη χώρα μας. Είναι η πρώτη φορά, όμως, που επισκέπτεστε την Ελλάδα επισήμως και όπως με πληροφόρησαν πρόσφατα ότι είναι η πρώτη φορά που ένα μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας κάνει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι αυτό αποτελεί ένα πάρα πολύ σημαντικό γεγονός και πιστεύω, επίσης, ότι η επίσκεψή σας μπορεί να αποτελέσει ένα ορόσημο στις διμερείς μας σχέσεις. Κυρίως αυτήν την εποχή, που και οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν πάρα πολύ σημαντικές προκλήσεις στην ιστορία τους. Και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πιστεύω πρέπει να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τη συνεργασία μας».

Από τα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της συνάντηση των δυο ανδρών ήταν εκείνο που ο πρωθυπουργός αστειεύτηκε με το πόσο καλά μιλάει τα ελληνικά η πρέσβης της Βρετανίας Κέιτ Σμιθ

Ο πρίγκιπας Κάρολος από την πλευρά του δήλωσε ξανά ευγνώμων για την υποδοχή και τόνισε πως έχειξεχάσει την προηγούμενη επίσκεψή του γιατί έχουν περάσει πολλά χρόνια.

«Εγώ, όσο και η σύζυγος μου, έχουμε επισκεφθεί τη χώρα και σήμερα θεωρούμε ότι αποτελεί μία πάρα πολύ σημαντική ευκαιρία το γεγονός ότι κάνουμε αυτήν την επίσημη επίσκεψη στη χώρα σας. Αυτή η επίσκεψη υπογραμμίζει τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών. Δεσμοί, οι οποίοι είναι μακραίωνοι και ελπίζω ότι στο μέλλον θα καταφέρουμε να συνεχίσουμε όλα αυτά που μοιραζόμαστε ήδη και ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε πολλά όσον αφορά στο θέμα της ασφάλειας και το θέμα της μετανάστευσης και σχετικά με όλες τις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Είμαι ευγνώμων στην ελληνική κυβέρνηση για τη στήριξη που επέδειξε, καθώς και για τη συνεργασία που έχει διασφαλίσει σε όλους αυτούς τομείς. Και νομίζω ότι θα συνεχίσουμε αυτήν τη σπουδαία φιλία και στο μέλλον. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό».

Ακόμη, εξέφρασε τη τη βεβαιότητα ότι Ελλάδα και Βρετανία θα πετύχουν πολλά με τη συνεργασία τους στα θέματα της ασφάλειας, της μετανάστευσης και σε άλλους τομείς εξέφρασε, από την πλευρά του.

Νωρίτερα, το πριγκιπικό ζεύγος αφού έφτασε στην Ελλάδα, κατέθεσε στεφάνι στον Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και αμέσως μετά κατευθύνθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να συναντηθεί με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

newpost