Το «The Voice» συνέτριψε το «X Factor» στη μάχη της τηλεθέασης

Σαρωτική ήταν η επιστροφή του «The Voice». Άφησε σε μονοψήφια νούμερα το «X Factor».

Ο νέος κύκλος του «The Voice Of Greece» έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Παρασκευής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ με το πρώτο επεισόδιο των Blind Auditions.

Την ίδια στιγμή στη συχνότητα του Open προβλήθηκε το καινούργιο επεισόδιο του «X Factor», όπου πραγματοποιήθηκαν οι τελευταίες Auditions αλλά και η φάση του Bootcamp.

Η τηλεθέαση που σημείωσε η πρεμιέρα του ανανεωμένου «The Voice Of Greece» ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενώ, από την άλλη πλευρά, τα νούμερα του «X Factor» κινήθηκαν σε μονοψήφιο νούμερο, προκαλώντας απογοήτευση.

Ειδικότερα στο σύνολο της τηλεθέασης το «The Voice» είχε ποσοστό 30,5% και το «X Factor» έμεινε στο 8%. Όσον αφορά το δυναμικό κοινό, το «The Voice» είχε τηλεθέαση 29,7% και το «X Factor» κινήθηκε στο 7,4%.

Ο επόμενος αντίπαλος που καλείται να αντιμετωπίσει το «The Voice Of Greece» είναι το «The Final Four», το οποίο κάνει πρεμιέρα στον ANT1 την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, παράλληλα με το 4ο επεισόδιο των Blind Auditions του «The Voice».

Η απόφαση των ιθυνόντων του προγραμματισμού στον ΣΚΑΪ να τοποθετήσουν το «The Voice Of Greece» απέναντι από δύο ομοειδή τηλεοπτικά προγράμματα (κάθε Παρασκευή και Κυριακή) φαίνεται παράτολμη εκ πρώτης όψεως, όμως η πρώτη αναμέτρηση έφερε θριαμβευτικά αποτελέσματα που παρέχουν αέρα αισιοδοξίας για τη συνέχεια.

Σαφώς το δυνατό χαρτί του «The Voice Of Greece» είναι η συνήθεια που έχει δημιουργήσει τα προηγούμενα τρία χρόνια στους τηλεθεατές, ενώ η ανανέωση σε μέρος των προσώπων του δείχνει πως λειτουργεί θετικά.