Το Κάλεσμα της Λορίν Ένα αποκριάτικο παιχνίδι… άκρως τολμηρό

Για πρώτη φορά το ελληνικό κοινό έρχεται αντιμέτωπο με τον εαυτό του παρακολουθώντας την παράσταση της Παλόμα Πεδρέρο, «Το Κάλεσμα της Λορίν», που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Φένιας Αποστόλου από 21 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο-Κυριακή στο Small Argo full of Art, τη Δεύτερη Σκηνή του θεάτρου Αργώ (Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο).

Είναι Απόκριες. Ο άντρας (Πέδρο) μεταμφιέζεται σε Λορίν Μπακόλ, ενώ η γυναίκα (Ρόζα) σε Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ. Αυτό που ξεκίνησε σαν παιχνίδι, η αναζήτηση της ανανέωσης στη σχέση τους, μετατρέπεται σε αποκάλυψη καθώς ο άνδρας προτείνει στη γυναίκα να παίξουν με ένα αντικείμενο που αγόρασε στο sex shop,  αλλά η γυναίκα χαλάει το “παιχνίδι”.

Τι θα συνέβαινε αν δεν υπήρχαν προκαθορισμένοι “ρόλοι”;

Το έργο μιλάει τόσο για τις δυνατότητες ελευθερίας που μπορεί να έχει το άτομο, όσο και για την καταπίεση και την κοινωνική απομόνωση την οποία υφίστανται όλα τα μέλη μιας κοινωνίας. Με την παράσταση επανέρχεται το θέμα της ταυτότητας φύλου, υπενθυμίζοντας την διαχρονικότητά του, σε μια εποχή που πλέον η νομοθεσία αποπεριθωριοποιεί τα σχετικά αιτήματα και η δημόσια συζήτηση τα επαναφέρει στο επίκεντρο. Είναι ένα έργο πλήρως ενταγμένο στις σύγχρονες αναζητήσεις μας ως κοινωνία και προσφέρει την αισθητική απάντηση σε αντίστοιχες αναζητήσεις μέσα από τις αναφορές δύο εμβληματικών δεκαετιών.

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ

Σκηνοθεσία: Φένια Αποστόλου

Σκηνικά-Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου

Σχεδιασμός Φωτισμών: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου

Μουσική Επιμέλεια-Ηχητικό Τοπίο: Μιχάλης Τσίχλης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Παρισσινού

Ειδικές Κατασκευές: Αλέξανδρος Λόγγος

Φωτογραφία: Αθηνά Σαρηγιαννίδη

Μακιγιάζ Φωτογράφισης: Βασίλειος Πίκουλας

Trailer 1: Μιχαήλ Μαυρομούστακος

Trailer 2: Θεοφύλακτος Αργύρου

Συμπαραγωγή: Λυδία Λίθος – Θέατρο Αργώ

Ερμηνευτές: Ιωάννης Αθανασόπουλος (Πέδρο), Βιργινία Ταμπαροπούλου (Ρόζα)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ