Το Ισραήλ προετοιμάζεται για σύγκρουση με το Ιράν – Νετανιάχου: «Λένε ψέματα – Συνεχίζουν το πυρηνικό τους πρόγραμμα»

«Φωτιά» στη Μέση Ανατολή βάζει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ο οποίος κατήγγειλε σε τηλεοπρικό μήνυμά του ότι το Ιράν συνεχίζει το πυρηνικό του πρόγραμμα αλλά σε άλλη τοποθεσία.

Η έκτακτη αυτή ομιλία του Νετανιάχου σηματοδοτεί μια νέα περίοδο έντασης με το Ιράν που αυτή τη φορά ενδέχεται να καταλήξει και σε στρατιωτικό κτύπημα.

Άλλωστε το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές κατά ιρανικών δυνάμεων στη Συρία χωρίς να έχει υπάρξει ανάλογη απάντηση από την Τεχεράνη.

Όπως είπε ο Νετανιάχου οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ έχουν στην κατοχή τους και μπορούν να αποκαλύψουν «νέες και καθοριστικές αποδείξεις» ότι το Ιράν αποκρύπτει τις δραστηριότητές του για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.

Ο επικεφαλής του ισραηλινού κράτους κατήγγειλε ότι «το Ιράν ψεύδεται» αφότου υπέγραψε τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα με τη διεθνή κοινότητα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ιράν μετέφερε το πρόγραμμα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων σε μυστική τοποθεσία και η αποθήκη όπου βρίσκονται τα απόρρητα αρχεία για τα ατομικά όπλα του Ιράν έχει εγκατασταθεί εντός τεράστιων μεταλλικών καταφυγίων.

Ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης τόνισε ότι η χώρα του έχει στην κατοχή της «ακριβή αντίγραφα» των αρχείων με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ενώ παρουσίασε βίντεο το οποίο, όπως υποστήριξε, δείχνει τις ιρανικές εγκαταστάσεις.

Στο μεταξύ νέα βίντεο έρχονται στο φως της δημοσιότητας  αναφορικά με την χθεσινοβραδινή επίθεση που πραγματοποίησε η ισραηλινή Αεροπορία στη Συρία με στόχο ιρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

pronews