Το «ενωτικό» μήνυμα Μητσοτάκη, δίνει το στίγμα για τις επόμενες κινήσεις της ΝΔ

Στο Πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν περιορίστηκε μόνο στις ευχές για τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, αλλά έδωσε και το στίγμα του, σχετικά με το πως θα κινηθεί στην επόμενη ημέρα. Με τα εθνικά θέματα και την οικονομία να μπαίνουν σε μια ιδιαίτερη κρίσιμη περίοδο και τις εξελίξεις να δείχνουν δυσοίωνες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε τόσο στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, όσο και στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται περισσότερο από την κρίση.

«Η σκέψη μας σήμερα είναι με τους δύο αξιωματικούς μας που κρατούνται στην Τουρκία και στις οικογένειές τους. Τους λέμε να βρουν δύναμη στην πίστη τους αλλά και στη στήριξη όλων μας. Σύντομα θα είναι ξανά κοντά μας» δήλωσε από το προαύλιο του Ιερού Ναού της Μεγαλόχαρης της Τήνου, προσθέτοντας πως «για πολλούς Έλληνες η ελπίδα της Ανάστασης ξεθωριάζει μέσα στην σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ζήτημα της ενότητας των Ελλήνων που θα αποτελέσει και το βασικό πολιτικό μήνυμά του στην προεκλογική περίοδο, που όπως φαίνεται από τις κυβερνητικές κινήσεις και εξαγγελίες, έχει ξεκινήσει ήδη. «Ενωμένοι και χωρίς αναίτιους διχασμούς, θα βγούμε όλοι μαζί από τη δύσκολη περίοδο που περνάει η Ελλάδα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, που σε όλες τις επαφές που θα έχει με τους πολίτες μέχρι να στηθούν οι κάλπες, θα απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως του τι ψήφισαν στο παρελθόν.

Στο πλαίσιο αυτό, θα θέσει το δίλημμα «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο, τον Αλέξη Τσίπρα ή εμένα;» εμφανίζοντας ένα συναινετικό προφίλ, την ώρα που ο κυβερνητικός συνασπισμός εμφανίζει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα ενότητας, με τις διαφορετικές απόψεις που εκφράζουν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, σε κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι τα εθνικά.

Από την πλευρά του θα επιμείνει στη συναίνεση τόσο στη Συνταγματική Αναθεώρηση, για την οποία είπε πως ισχύει η πρότασή του προς τον κ. Τσίπρα, να δεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ τα προτεινόμενα άρθρα από τη ΝΔ και αντίστοιχα η ΝΔ, αυτά του ΣΥΡΙΖΑ, για να είναι η επόμενη Βουλή αναθεωρητική, όσο και στην εξωτερική πολιτική, διευκρινίζοντας ότι δεν θα πει «όχι» σε ενδεχόμενη σύγκλιση του συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών από τον πρωθυπουργό.

Ο ίδιος εκτιμά ότι η ζημιά που έχει γίνει στην ελληνική κοινωνία, με τη διχαστική λογική, που όπως λέει, έχει ακολουθήσει ο κ. Τσίπρας, είναι τεράστια. Θεωρεί ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα λέει σε συνομιλητές του, ότι οι Έλληνες, μετά από 9 χρόνια κρίσης, δεν αποδέχονται τέτοιες λογικές, που υπαγορεύονται μάλιστα, μόνο από μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Επίσης στο γαλάζιο επιτελείο γνωρίζουν, ότι οι κ. Τσίπρας και Καμμένος, δεδομένου ότι στα εθνικά και στην οικονομία αντιμετωπίζουν προβλήματα, θα προσφύγουν ξανά στη σκανδαλολογία, επιμένοντας στη Novartis και επαναφέροντας τη συζήτηση για τη χρηματοδότηση των κομμάτων που είχε κλείσει με την είσοδο της χώρας στα μνημόνια και τους νόμους που ψηφίστηκαν τότε. «Η ΝΔ έχει κάνει επιτυχημένη προσπάθεια να βάλει σε τάξη τα οικονομικά της. Δεν το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ» είναι η απάντηση που δίνει ήδη ο κ. Μητσοτάκης.

newpost