Το ήξερες; Αυτοί είναι οι λόγοι που μπορεί να σπάσει το προφυλακτικό!

Το προφυλακτικό είναι μία από τις καλύτερες μεθόδους αντισύλληψης. Σύμφωνα μάλιστα με τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων είναι κατά 99,6% αποτελεσματικά για την πρόληψη μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης ή τη μετάδοση ενός σεξουαλικά μεταδιδόμενου νοσήματος, αλλά λειτουργούν μόνο αν δεν σπάσουν!

Παρακάτω διαβάστε τους έξι λόγους για τους οποίους μπορεί να σπάσει ένα προφυλακτικό και πάρτε τα μέτρα σας την επόμενη φορά που θα… είστε απασχολημένοι!

Τα προφυλακτικά έχουν ημερομηνία λήξης
Τα περισσότερα έχουν διάρκεια ζωής από τρία έως πέντε έτη. Ελέγχετε πάντοτε την ημερομηνία που αναγράφεται στο κουτί συσκευασίας.

Ζητήματα αποθήκευσης
Τα προφυλακτικά λάτεξ δεν πρέπει να διατηρούνται σε ζεστό μέρος όπως είναι το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου ή το πορτοφόλι σας. Κρατήστε τα στο συρτάρι του γραφείου σας ή το κομοδίνο σας.

Έλλειψη λίπανσης
Εάν κατά τη διάρκεια του σεξ υπάρχει υπερβολική τριβή, η έλλειψη λίπανσης όχι μόνο μπορεί να προκαλέσει πόνο και ερεθισμό, αλλά μπορεί να σπάσει το προφυλακτικό. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε λιπαντικό προφυλακτικών ή επιπλέον λιπαντικό, αν χρειάζεται.

Χρησιμοποιείτε λάθος λιπαντικό
Εάν χρησιμοποιείτε προφυλακτικά από λατέξ, ένα λιπαντικό με βάση το λάδι μπορεί να αποδυναμώσει το ελαστικότητα και τελικά να το σπάσει. Προτιμήστε τα λιπαντικά με βάση το νερό.

Λάθος μέγεθος
Εάν το προφυλακτικό είναι πολύ μικρό ή πολύ μεγάλο μπορεί να σχιστεί, οπότε πειραματιστείτε με διαφορετικά μεγέθη προφυλακτικών για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει – όχι πολύ σφιχτό, ούτε όμως και χαλαρό.

Σφιχτός κόλπος
Οι μύες του κόλπου σε ορισμένες γυναίκες είναι εκ φύσεως πολύ σφιχτοί. Συνεπώς, αν η σύντροφός σας ανήκει σε αυτή την κατηγορία, επιβάλλεται η χρήση έξτρα λιπαντικού, ώστε να μην σπάσει το προφυλακτικό.

youweekly