Τουρίστες πολυτελείας με… παχιά πορτοφόλια – Ξοδεύουν 800 ευρώ την ημέρα

Είναι οι τουρίστες που όλες οι χώρες αλλά και ο τουριστικός κλάδος επιζητεί να έχει ως επισκέπτες. Πρόκειται για τους τουρίστες με παχιά πορτοφόλια ή τουρίστες πολυτελείας, που σε κάθε ταξίδι αναψυχής σε οποιαδήποτε χώρα πληρώνουν τα περισσότερα χρήματα για ακριβά ξενοδοχεία, εστιατόρια, διασκέδαση, αγορές προϊόντων κλπ.

Στη χώρα μας ο αριθμός τους, σύμφωνα με έρευνα για το προφίλ του εισερχόμενου τουρισμού πολυτελείας σε χώρες της Μεσογείου που διενήργησε το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων έφτασε το 2016 τους 402.000 (1,6% του συνόλου των τουριστών), όταν μαζί και  στις υπόλοιπες  χώρες της Μεσογείου ο αριθμός τους άγγιξε 4,4 εκατομμύρια.

Με βάση τα στοιχεία αυτά των  επισκέψεων η χώρα μας αποτελεί για τους κροίσους του χρήματος τον τρίτο δημοφιλέστερο προορισμό στη Μεσόγειο μετά την Ιταλία και την Ισπανία.

Τι ξοδεύουν οι τουρίστες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου; Η μέση δαπάνη ανά ταξίδι φτάνει κατά μέσο όρο τα 4.498 ευρώ και ανά ημέρα τα 833 ευρώ. Πιο γαλαντόμοι στα έξοδά τους εμφανίζονται οι προερχόμενοι από ευρωπαικές χώρες τουρίστες, καθώς ξοδεύουν ανά ταξίδι 5.518 ευρώ (σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα αεροπορικά εισιτήρια).

Από που μας έρχονται οι πλουσιότεροι τουρίστες ? Κατά σειρά από τη Γερμανία,την Γαλλία,το Ηνωμένο Βασίλειο,τις ΗΠΑ,την Κίνα και την Ιαπωνία.

newpost