Τι μπορείς να καταλάβεις από το μέγεθος της κλειτορίδας;

Aισθάνεστε αρχάριοι ή προχωρημένοι στο κρεβάτι; Πιστεύετε πως γνωρίζετε τα βασικά ή έχετε ελλείψεις; Ένα νέο βιβλίο φιλοδοξεί να σας βγάλει από το σκοτάδι της άγνοιας και να σας οδηγήσει στο φως παρέχοντάς σας πληροφορίες που βασίζονται στις πιο πρόσφατες επιστημονικές μελέτες, αλλά και στις έρευνες και τις εμπειρίες της συγγραφέα του. Ο λόγος για την Έμιλι Ντάμπερλεϊ, ιδρύτρια του άκρως ερωτικού site www.cliterati.co.uk και διευθύντρια του γυναικείου περιοδικού Scarlet. Η ίδια μάλιστα τονίζει στον πρόλογο: «Το σεξ είναι ένα τεράστιο μυστήριο, που εδώ και αιώνες γοητεύει ψυχολόγους, νευρολόγους και γιατρούς. Καιρός να το λύσουμε μαζί».

Το βιβλίο The Field Guide to F*cking: A Hands-on Manual to Getting Great Sex (Ο οδηγός στον τομέα του Γ*: Ένα χρηστικό εγχειρίδιο για συναρπαστικό σεξ, εκδ. Quiver) αντιμετωπίζει τον αναγνώστη σαν σπουδαστή και τον καλεί να πάρει εντατικά μαθήματα γύρω από τη σεξουαλική πράξη. Η έμπειρη «καθηγήτρια» συγκεντρώνει πορίσματα επιστημονικών ερευνών με στόχο να εξετάσει κάθε πλευρά της ένωσης άντρα-γυναίκας. Αφού κάποιος ρουφήξει το περιεχόμενο και των 140 σελίδων του, κάνοντας παράλληλα και τη σχετική εξάσκηση, θα μπορέσει να πάρει… δίπλωμα πάνω στο αντικείμενο. Η γυναικεία ανατομία, το μυστήριο του φλερτ, η τέχνη του μασάζ, το «ξεκλείδωμα» των θηλυκών φαντασιώσεων παίρνουν τη δική τους θέση στο βιβλίο με στόχο να καλύψουν τυχόν κενά.

Κλειτορίδα: Το «κουμπί» της ηδονής
Δεν πρόκειται απλώς για μια ανατομική λεπτομέρεια, αλλά για πολύ περισσότερα. Σύμφωνα με μελέτες, ο τρόπος που η κλειτορίδα των γυναικών ανταποκρίνεται στη διέγερση δεν είναι ποτέ ο ίδιος. Η αντίδραση είναι διαφορετική σε καθεμία ξεχωριστά.
Η κλειτορίδα περιέχει 8.000 απολήξεις νεύρων. Σημειώστε πως το πέος διαθέτει τις μισές (4.000), οι οποίες εκτείνονται σε μεγαλύτερη επιφάνεια. Κάθε κλειτορίδα ποικίλλει σε μέγεθος. Τον Ιούλιο του 1992 η επιστημονική επιθεώρηση The Journal of Obstetrics and Gynαecology δημοσίευσε τα συμπεράσματα μελέτης που προέκυψαν από την εξέταση 200 γυναικών, σύμφωνα με τα οποία:

Το μέσο πλάτος της βαλάνου της κλειτορίδας ήταν 3,4 χλστ. (από 2,4 έως 4,4 χλστ.).
Το μέσο μήκος της βαλάνου ήταν 5,1 χλστ. (από 3,7 έως 6,5 χλστ.).
Το μέσο μήκος της κλειτορίδας συνολικά (βάλανος και στέλεχος) ήταν 16 χλστ. (από 11,7 έως 20,3 χλστ.)
Από την έρευνα δεν φάνηκε να υπάρχει κάποια σύνδεση ανάμεσα στο σωματικό βάρος, το ύψος ή τη χρήση αντισυλληπτικών χαπιών και στο μέγεθος της κλειτορίδας. Για να βρείτε τις δικές σας διαστάσεις, καθίστε απέναντι σε έναν καθρέφτη και με τη βοήθεια ενός οδοντικού νήματος μετρήστε το μήκος και το πλάτος του δικού σας μορίου τεντώνοντας την κλωστή προς κάθε κατεύθυνση. Μην πιέζετε το νήμα στο ευαίσθητο σημείο.

Επαναλάβετε τη διαδικασία αφού θα έχετε διεγερθεί είτε με το χέρι είτε με κάποιο βοήθημα. Η κλειτορίδα διογκώνεται λόγω του ερεθισμού. Το να γνωρίζετε τη διαφορά ανάμεσα στην υποτονική και τη στητή κλειτορίδα θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τις στάσεις εκείνες που θα σας προσφέρουν μέγιστη ηδονή.

Mυστικά ανατομίας
Όποιο και να είναι το μέγεθός της, έχετε υπόψη πως μια λειτουργική κλειτορίδα είναι ο «φύλακας» του οργασμού και πρέπει να χαίρει ανάλογης εκτίμησης, ανεξάρτητα από τις διαστάσεις της.

Αν έχετε μικρή κλειτορίδα:
Φανείτε τολμηρές και αυτοϊκανοποιηθείτε μπροστά στο σύντροφό σας, ώστε εκείνος να εντοπίσει το σημείο όπου πρέπει να εστιάσει την προσοχή του. Ένα δαχτυλίδι στο πέος του θα αυξήσει τις πιθανότητες να φτάσετε στην κορύφωση. Μια μικρή κλειτορίδα μπορεί να ερεθιστεί πιο εύκολα από ένα μεγάλο πέος, αφού αυτό θα τεντώσει την κουκούλα της πάνω από τη βάλανο, προσφέροντας έμμεση διέγερση.

Ιδανικό ταίρι: Μεγάλο πέος, λίγο σκληρό ή σκληρό.

Αν έχετε μεσαία κλειτορίδα: 

Είναι εύκολο να διεγερθεί με τα χέρια ή το στόμα ή κατά τη διάρκεια της επαφής. Οι καλύτερες στάσεις είναι το ιεραποστολικό, με τη γυναίκα από πάνω, ή η C.A.T. (Coital Alignment Technique), μια παραλλαγή του πρώτου. Στη δεύτερη περίπτωση ο άντρας είναι ξαπλωμένος πάνω στη γυναίκα με τους γοφούς παράλληλα στους δικούς της, ενώ η βάση του πέους τρίβεται στην κλειτορίδα. Αυτή η θέση αυξάνει τις πιθανότητες να φτάσει η γυναίκα σε οργασμό κατά 70%.
Ιδανικό ταίρι: Μεσαίο ή μεγάλο πέος.

Αν έχετε μεγάλη κλειτορίδα: 
Μπορεί να ερεθιστεί σε κάθε στάση, είτε με την τριβή στο ανδρικό μόριο είτε με τα χέρια, τα δικά σας ή του συντρόφου σας, κατά τη διάρκεια της πράξης.
Ιδανικό ταίρι: Μικρό ή μεσαίο πέος.

Γεννητικά όργανα
Ξεκινώντας από τα βασικά, όπως η κλειτορίδα, μπορούμε να επεκταθούμε προς τους υπόλοιπους διαδρόμους της γυναικείας λίμπιντο. Η συγγραφέας αναφέρει σχετικά:
Τα χείλη του αιδοίου ποικίλλουν επίσης σε μέγεθος και σχήμα. Παρόλο που στις περισσότερες ταινίες για ενήλικες εμφανίζονται είτε μικρά και χαριτωμένα ή μεγάλα, σε σχήμα καρδιάς, οι περισσότερες γυναίκες δεν διαθέτουν τέλεια ανατομία. Το 1932 ο Αμερικανός μαιευτήρας Ρόμπερτ Λέιτου Ντίκινσον έκανε λόγο για μια μεγάλη γκάμα μεγεθών. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το 87% των γυναικών είχε χείλη με 2 εκ. πλάτος.

Ο ίδιος δήλωσε ωστόσο πως είχε τύχει να εξετάσει μια γυναίκα της οποίας τα χείλη έφταναν τα 7,5 εκ. από κάθε πλευρά. Επιπλέον, ανέφερε πέντε περιπτώσεις όπου οι διαστάσεις τους, όταν ήταν ανοιχτά, κυμαίνονταν από 5 έως 7,5 εκ. Για να βρείτε το μέγεθος που έχουν τα δικά σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια μέθοδο με το οδοντικό νήμα.

Σημείο G: ο γνωστός άγνωστος
Για να το εντοπίσετε, κάντε το εξής: Την ώρα που αυτοϊκανοποιείστε και αισθάνεστε πως είστε κοντά στον οργασμό, εισάγετε στον κόλπο σας ένα sex toy και εξερευνήστε με αυτό την περιοχή. Το σημείο εκείνο που ανταποκρίνεται διαφορετικά από τα άλλα και σας προκαλεί ηδονή είναι το σημείο G.

Αν η γυναίκα έχει ευχάριστη αίσθηση του σημείου G:
Σε αυτή την περίπτωση ερεθίζεται περισσότερο όταν ο άντρας διεισδύει από πίσω. Για μεγαλύτερη διέγερση κατά την ιεραποστολική στάση, η γυναίκα μπορεί να σηκώσει ψηλότερα τα πόδια της, μέχρι το πέος να προσεγγίσει άμεσα το σημείο G. Μια άλλη θέση που ενδείκνυται είναι η γυναίκα να έρθει από πάνω, με την πλάτη γυρισμένη στον εραστή της.
Ιδανικό ταίρι: Μεγάλο πέος.

Αν η γυναίκα έχει δυσάρεστη αίσθηση του σημείου G:
Όταν η διέγερση του συγκεκριμένου σημείου δεν προκαλεί ευχαρίστηση, είναι προτιμότερο να επιδιώξετε το ιεραποστολικό ή τη θέση όπου η γυναίκα βρίσκεται από πάνω. Καλή είναι και η στάση «κουτάλι», που επιτρέπει την ελαφρά διείσδυση.
Ιδανικό ταίρι:Μικρό πέος.

Και σε αυτό το σημείο σίγουρα θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί τι εννοεί η συγγραφέας λέγοντας «μικρό πέος» ή πώς ορίζεται το μεγάλο. Πρόκειται για ένα καυτό ερώτημα, που εδώ και αιώνες δεν έχει βρει μια ξεκάθαρη απάντηση: Τελικά ποιο είναι το νορμάλ μέγεθος του πέους; Η συγγραφέας παραπέμπει σε μια έρευνα που έγινε το 2003 σε 5.000 άντρες (πηγή: www.the-penis.com). Σύμφωνα με αυτή, το μέσο πέος έχει μήκος 15 εκ. και 12,7 εκ. περιφέρεια σε στήση. Ωστόσο, στις ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου πρωταγωνιστούν… χαρισματικά μόρια, με το μέσο όρο να κινείται στα 20,3 εκ. μίνιμουμ.

Το μέγεθος όμως δεν εγγυάται απαραίτητα και μεγαλύτερη απόλαυση. Ακόμα κι ένα μικρό πέος είναι ικανό να προσφέρει στη γυναίκα σεξουαλική ικανοποίηση. Και αυτό εξηγείται επιστημονικά με βάση την ίδια την ανατομία της, αφού τα περισσότερα νεύρα στον κόλπο βρίσκονται σε απόσταση 7,5-10 εκ. από την είσοδό του.

Έλξη: Είναι θέμα επικοινωνίας
Πριν από το σεξ σημασία έχει η προσέγγιση, ο μυστικός κώδικας επικοινωνίας, ο άγραφος νόμος της ερωτικής έλξης, ακόμη και του θαυμασμού. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του UCLA, 93% των ανθρώπων που συναντιούνται πρώτη φορά ακολουθούν μια μη λεκτική στρατηγική όσον αφορά το φλερτ. Σε αυτή την περίπτωση καθοριστικό ρόλο παίζουν τα πάντα εκτός από τις λέξεις. Μετά από πολλές έρευνες, οι ειδικοί κατέληξαν σε τέσσερις τύπους επικοινωνίας που χαρακτηρίζουν τις σχέσεις μας με το άλλο φύλο, εντός και εκτός κρεβατοκάμαρας.

Οπτική: Η χρήση λέξεων όπως «βλέπω», «καυτό κόκκινο» ή «φωτεινό» δείχνουν ότι ο ομιλητής είναι οπτικός τύπος. Κατά τη διάρκεια του σεξ το άτομο αυτό είναι απίθανο να απαντήσει σε βρόμικες ατάκες, αλλά πολύ πιθανό να νιώσει διέγερση παρακολουθώντας μια ερωτική ταινία.

Ακουστική: Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιούνται συχνά φράσεις όπως «ακούω όσα λες» ή «μου αρέσει αυτός ο ήχος». Ένας ακουστικός τύπος θα ερεθιστεί με τις πονηρές λέξεις και θα τον εξιτάρουν οι ατάκες που είναι γεμάτες υπονοούμενα. Το αρνητικό είναι πως κάτι μπορεί να αποσπάσει εύκολα την προσοχή του. Η αισθησιακή μουσική, για παράδειγμα, ίσως τον απομακρύνει από το στόχο…

Κινητική: Πιθανότατα να ακουστούν λέξεις του στυλ «αισθάνομαι», καθώς και επίθετα όπως «ζεστός», «χνουδωτός» ή «απαλός». Εδώ κάποιος απαντά κυρίως με πράξεις παρά με λόγια. Για να του κινήσετε το ενδιαφέρον, αγγίξτε τον δήθεν τυχαία αλλά καθόλου πονηρά στα χέρια, χαμηλά στους μηρούς και σε άλλα σημεία.

Ακουστική-ψηφιακή: Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν κυρίως όσοι δρουν βάσει λογικής και δείχνουν μια προτίμηση σε φράσεις όπως «νομίζω…» ή «από την πείρα μου». Ένα τέτοιο άτομο έχει το ταλέντο να ακολουθεί κατά γράμμα το Κάμα Σούτρα, δίνοντας ωστόσο μια στατιστική χροιά στο εγχείρημα (π.χ. «από την πείρα μου έχω καταλάβει πως το στοματικό σεξ είναι πιο πιθανό να μου χαρίσει έναν οργασμό»).
Φροντίστε να ανακαλύψετε το δικό σας τύπο, τον προσωπικό σας κώδικα επικοινωνίας. Μετά βρείτε ένα σύντροφο με τον οποίο θα ταιριάζετε στο στυλ.

Όπως και να ‘χει, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για το αν ένας άντρας ενδιαφέρεται: Για παράδειγμα, θα αρχίσει να κάνει ακόμα πιο αισθητή την παρουσία του στο χώρο, θα απλώσει τα χέρια ή τα πόδια του, θα ανεβάσει τον τόνο της φωνής του, θα πάρει μια στάση ώστε να φαίνεται περισσότερο ευθυτενής και ψηλότερος.

Αντίθετα, μια γυναίκα εκθέτει τα χέρια και τους καρπούς της, παίζει με τα μαλλιά της ή με κάποιο κόσμημα. Συνήθως κοιτάζει τον άντρα που επιθυμεί με αισθησιακό βλέμμα, δείχνοντας ότι δεν την αφήνει αδιάφορη η αρρενωπότητά του.

Χειρωνακτικές εργασίες
Η καλή επικοινωνία απογειώνεται μόνο όταν υπάρχει και η αντίστοιχη σωματική επαφή. Για την Έμιλι Ντάμπερλεϊ, η διέγερση με τη βοήθεια των χεριών συμβάλλει στην καλύτερη εξερεύνηση του σώματος του άλλου, ενώ δημιουργεί μεγαλύτερη οικειότητα ανάμεσα στους εραστές. «Να επιδιώκετε την επαφή χαϊδεύοντας ή και μαλάσσοντας το δέρμα του/της συντρόφου σας. Το ζήτημα είναι να αφεθείτε σε αυτή την αίσθηση που δημιουργεί το άγγιγμα και να ορίσετε εσείς την έντασή της» τονίζει η ίδια.

Μασάζ 
Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προκαταρκτικά στο σεξ. Αν γίνει με επιδεξιότητα και προσοχή, μπορεί να έχει διπλό όφελος: Από τη μία σάς δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε όλες τις ερωτογενείς ζώνες του συντρόφου σας και από την άλλη βοηθά στη χαλάρωση. Μην ξεχνάτε πως ο μεγαλύτερος εχθρός της λίμπιντο είναι το άγχος. Το μασάζ πρέπει να περιλαμβάνει ένα συνδυασμό κινήσεων: μαλάξεις και χτυπήματα. Με συνεχείς εναλλαγές αυτών των δύο μπορείτε να κάνετε θαύματα, χαλαρώνοντας και διεγείροντας παράλληλα το ταίρι σας.

Ξεκινήστε εντοπίζοντας τα σημεία στα οποία έχει συσσωρευτεί η ένταση (θα τα καταλάβετε καθώς οι μύες εκεί είναι πιο σφιχτοί σε σχέση με τους υπόλοιπους). Εξερευνήστε απαλά κάθε πτυχή του σώματος και, μόλις τελειώσετε, επιστρέψτε στις προβληματικές περιοχές. Διώξτε την ένταση με ελαφρές κυκλικές κινήσεις, αυξάνοντας την πίεση μόνο αν το ζητήσει ο παρτενέρ σας. Κάντε μαλάξεις με την παλάμη του χεριού χρησιμοποιώντας ένα ειδικό λάδι ή λιπαντικό. Φροντίστε το δωμάτιο να είναι ζεστό και να υπάρχει μια κουβέρτα διαθέσιμη, αφού κατά τη διάρκεια της χαλάρωσης πέφτει η θερμοκρασία του σώματος.

Αποφύγετε να αγγίζετε τη σπονδυλική στήλη, είναι επικίνδυνο. Εστιάστε την προσοχή στους ώμους, στα πλευρά, χαμηλά στην πλάτη, στους γλουτούς. Αν κουραστούν τα χέρια σας, επιστρατεύστε τους αγκώνες σας, χρησιμοποιώντας το βάρος του σώματός σας για να ασκήσετε πίεση. Όταν το ταίρι σας χαλαρώσει πλήρως, επιχειρήστε κάτι που θα ανεβάσει τη θερμοκρασία, π.χ. μια πιο άμεση επαφή με τα χέρια, το στόμα ή με ό,τι άλλο θελήσετε.

Αταίριαστα ζευγάρια
Περίπλοκες στάσεις, προχωρημένα κόλπα, συμβουλές που υπόσχονται ολονύχτιους μαραθώνιους. Παρ’ όλα αυτά, για τη συγγραφέα του The Field Guide to F*cking, τίποτε δεν είναι πιο γοητευτικό από το απλό σεξ. Όπως σημειώνει η ίδια, «στην πραγματικότητα οι πιο πολλοί εραστές επιλέγουν κατά μέσο όρο τρεις διαφορετικές στάσεις με ελάχιστες παραλλαγές, έχοντας καταλήξει σε εκείνες που ικανοποιούν και τους δύο».

Η ειδικός υποστηρίζει ότι, αν τα ζευγάρια αναπροσαρμόσουν αυτές τις στάσεις ή τις διαφοροποιήσουν ελάχιστα, πιθανότατα θα δουν τη σχέση τους να ανανεώνεται και το πάθος να αναζωπυρώνεται. Η Ντάμπερλεϊ μάλιστα προτείνει μικρά tips για περισσότερη ηδονή ακόμη και στους πιο απίθανους συνδυασμούς…

Μικρός κόλπος/μεγάλο πέος
Η διείσδυση μπορεί να αποδειχθεί επίπονη αν εκείνος είναι πιο… μεγάλος από εκείνη. Το κλειδί εδώ είναι τα προκαταρκτικά. Φροντίστε να κάνετε παιχνίδι για τουλάχιστον 20’ πριν από την επαφή. Η λίπανση είναι απαραίτητη για να διευκολυνθεί η διείσδυση. Η καλύτερη στάση είναι η γυναίκα να βρίσκεται από πάνω, ώστε να καθορίζει εκείνη το ρυθμό. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει ο άντρας να πιέσει τη σύντροφό του, προκειμένου να μπει πιο βαθιά μέσα της… Απολαυστική είναι και η ιεραποστολική στάση, με τη γυναίκα να κρατά τα πόδια της ίσια πάνω στο κρεβάτι, έτσι ώστε να περιοριστεί η ένταση της διείσδυσης.

Μεγάλος κόλπος/μικρό πέος
Αυτή η ανισότητα μπορεί να αμβλυνθεί με… συνεχή προπόνηση. Οι ασκήσεις Κέγκελ σε καθημερινή βάση θα βοηθήσουν την κατάσταση, καθώς θα δυναμώσουν τους μυς του κόλπου κατά τη διάρκεια του σεξ. Επιπλέον, οι στάσεις που επιτρέπουν στη γυναίκα να έχει τα πόδια της ενωμένα κάνουν τον κόλπο πιο σφιχτό. Το ιδανικό είναι η είσοδος να γίνεται από πίσω και η γυναίκα να σταυρώνει τα πόδια της την ώρα της επαφής. Για πιο έντονη απόλαυση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δονητή, αρκεί βέβαια να το επιθυμείτε και οι δύο.

Μικρή κλειτορίδα/μικρό πέος
Μπορεί ένα μεγάλο πέος να γεμίζει τον κόλπο τραβώντας την κουκούλα της κλειτορίδας προς τα κάτω για έμμεση διέγερση, αλλά ένα μικρό δεν τα καταφέρνει εξίσου καλά. Έτσι ο ερεθισμός της κλειτορίδας πρέπει να επιτευχθεί με άλλον τρόπο. Ο καλύτερος είναι η C.A.T. Αλλιώς, μπορείτε να δοκιμάσετε και τη διείσδυση από πίσω.

Ευαίσθητη κλειτορίδα/σκληρό πέος
Η επαφή σε αυτή την περίπτωση μπορεί να προκαλέσει πόνο. Γι’ αυτό τα προκαταρκτικά πρέπει να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια, ώστε ο άντρας να φτάσει κοντά στον οργασμό. Ιδανικά, η γυναίκα είναι ξαπλωμένη μπρούμυτα και ο άντρας την πλησιάζει από πίσω. Το σεξ στα όρθια είναι μια καλή λύση, με τη γυναίκα να κοιτάζει προς τον τοίχο και τον άντρα να στέκεται πίσω της. Για πιο βαθιά διείσδυση εκείνη μπορεί να σκύψει μπροστά.

Σκληρή κλειτορίδα/ευαίσθητο πέος
Σύμφωνα με την ειδικό: «Χρήσιμο είναι η γυναίκα να επιδιώξει τα προκαταρκτικά να διαρκέσουν πολλή ώρα, ώστε να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή διέγερση, που θα την οδηγήσει πιο γρήγορα στην κορύφωση». Και εδώ μπορεί να βοηθήσει η στάση C.A.T. Το ίδιο και η θέση όπου η γυναίκα βρίσκεται στα τέσσερα με τα πόδια ανοιχτά. Έτσι η πρόσβαση στην κλειτορίδα θα είναι εύκολη είτε με τα χέρια ή μέσω ενός sex toy.

Μεγάλο πέος/γυναίκα που δεν επιθυμεί βαθιά διείσδυση
Ένας άντρας με εντυπωσιακά… προσόντα πρέπει να προσέχει ώστε να μην προκαλέσει δυσφορία στη σύντροφό του. Τυχόν βίαιη συμπεριφορά απέναντι στον κόλπο μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, όπως κυστίτιδα. Για να μειωθεί ένας τέτοιος κίνδυνος, είναι προτιμότερες οι στάσεις όπου η γυναίκα βρίσκεται από πάνω. Καλή είναι επίσης μια παραλλαγή με τον άντρα ξαπλωμένο ανάσκελα με τα πόδια ανοιχτά και τη γυναίκα καθισμένη με την πλάτη γυρισμένη σε αυτόν. Σταδιακά η γυναίκα γέρνει προς τα πίσω μέχρι η πλάτη της να αγγίξει το στήθος του άντρα.

Μικρό πέος/γυναίκα που επιθυμεί βαθιά διείσδυση
Εδώ η λύση είναι η είσοδος από πίσω. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, η γυναίκα μπορεί να κυρτώσει την πλάτη της ή να πιάσει το κεφαλάρι του κρεβατιού σπρώχνοντας προς το σύντροφό της.

Στην ιεραποστολική στάση, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι κάτω από τους γλουτούς για μεγαλύτερη ευχαρίστηση. Όσο πιο ψηλά είναι τα πόδια της γυναίκας, τόσο πιο βαθιά θα είναι η διείσδυση.

Το μέγεθος μετράει
Στο σεξ δεν παίζουν ρόλο μόνο το σχήμα ή η ευαισθησία των γεννητικών οργάνων αλλά και ο σωματότυπος, όπως και η επιθυμία κάθε ατόμου. Ωστόσο, για όλους τους συνδυασμούς, η συγγραφέας προτείνει την είσοδο του πέους από πίσω, με το ζευγάρι να στέκεται μπροστά σε έναν καθρέφτη. Έτσι ο ένας μπορεί να κοιτάζει τον άλλον και ο άντρας να παρακολουθεί τα χέρια του την ώρα που εξερευνούν το σώμα της παρτενέρ του ή να απολαμβάνει τη θέα του παλλόμενου στήθους της…

Βαρύς άντρας/ελαφριά γυναίκα
Δεδομένου ότι τα αρσενικά είναι συνήθως πιο ογκώδη από τα θηλυκά, υπάρχει ο κίνδυνος κατά τη διάρκεια του ιεραποστολικού η γυναίκα να αισθανθεί άβολα. Εδώ καλό είναι η είσοδος του πέους να γίνεται από πίσω. Εκείνη μπορεί να είναι είτε πεσμένη στα τέσσερα είτε σε όρθια στάση.

Βαριά γυναίκα/ελαφρύς άντρας
Η γυναίκα μπορεί να ξαπλώσει στο κρεβάτι με τα πόδια πολύ ανοιχτά και ο άντρας να γονατίσει ανάμεσά τους. Η είσοδος από πίσω προσφέρει άλλη μια επιλογή, με τη γυναίκα να ανοίγει τους γλουτούς της για μάξιμουμ εισβολή.

Οργασμικός άντρας/λιγότερο οργασμική γυναίκα
Η στάση C.A.T. προσφέρει υπέρτατη ηδονή στην κλειτορίδα, αλλά και την ευκαιρία για παιχνίδια με τα χέρια ή με κάποιο sex toy. Ένας δονητής-πεταλούδα, που στερεώνεται στους γοφούς, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, αφήνοντας τα χέρια των εραστών ελεύθερα για περισσότερους πειραματισμούς.

Λιγότερο οργασμικός άντρας/οργασμική γυναίκα
Ορισμένες γυναίκες έχουν τον οργασμό στο τσεπάκι τους. Τι συμβαίνει όμως όταν δεν ισχύει το ίδιο για τον παρτενέρ τους; Σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να αφιερώσουν αρκετό χρόνο στα προκαταρκτικά, ώστε ο άντρας να φτάσει ένα βήμα πριν από την εκσπερμάτιση. Ιδανική είναι και η είσοδος από πίσω, η οποία διευκολύνει τη διείσδυση χωρίς να ερεθίζεται η κλειτορίδα. Οι ασκήσεις Κέγκελ θα βοηθήσουν ώστε ο κόλπος της γυναίκας να παραμείνει σφιχτός ακόμη και μετά τον οργασμό.

 

Το κλειδί των φαντασιώσεων
Μετά την επιτυχία της τριλογίας της EL. James Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι, μιας περίεργης μείξης love story και σαδομαζοχιστικού μυθιστορήματος, τα μαστίγια, οι χειροπέδες και οι αλυσίδες τρύπωσαν σε εκατομμύρια κρεβατοκάμαρες. Και το πιο αξιοπερίεργο; Όλα αυτά τα αξεσουάρ αντιμετωπίζονται πια ως φυσική συνέχεια του ερωτικού παιχνιδιού… Για τη συγγραφέα, άλλωστε, στο σεξ όλα επιτρέπονται.

Έτσι, αν ο σύντροφός σας εκφράσει μια φαντασίωσή του που σας φαίνεται διασκεδαστική, μη γελάσετε σε καμία περίπτωση. Ακόμη και αν σας προτείνει να καλύψει το σώμα σας με σαντιγί ή παγωτό, σκεφτείτε πως η επιθυμία του αυτή δεν είναι πιο ακραία από το να σας ζητήσει να φορέσετε ζαρτιέρες και γόβες στιλέτο. Το πιο σημαντικό είναι να είστε ειλικρινείς μαζί του και να του δείξετε εμπιστοσύνη την ώρα που σας εκμυστηρεύεται έναν κρυφό του πόθο.

Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να κατανοήσετε καλύτερα τις ανάγκες του. Ρωτήστε τον πότε σκέφτηκε αυτή την ιδέα ή για ποιο λόγο τη βρίσκει τόσο γοητευτική. Ο συμβιβασμός είναι από τις βασικές αρετές μιας καλής ερωμένης. Ωστόσο, αν είστε εσείς εκείνη που βάζει συνεχώς νερό στο κρασί της, αναλογιστείτε κατά πόσον η σχέση σας είναι ισότιμη.

Το μυστήριο του ερωτικού τριγώνου… 
Το λεγόμενο ménage à trois έχει πολλούς φαν. Ένας καλός μαθητής ωστόσο πρέπει να γνωρίζει όλους τους συνδυασμούς. Σε ένα στρέιτ ζευγάρι υπάρχουν δύο εναλλακτικές: FFM με δύο γυναίκες και έναν άντρα και MMF με δύο άντρες και μία γυναίκα. Στην πρώτη περίπτωση ο άντρας έχει περισσότερες επιλογές, κάτι που του προσφέρει και μεγαλύτερη απόλαυση. Υπάρχουν όμως και μειονεκτήματα. Αν, για παράδειγμα, οι γυναίκες δεν θέλουν να αποκτήσουν οικειότητα μεταξύ τους, ο άντρας θα κληθεί να ικανοποιήσει και τις δύο, με αποτέλεσμα να βρει την όλη εμπειρία κάπως εξουθενωτική. Άλλωστε, κατά πάσα πιθανότητα μία από τις δύο γυναίκες θα σηκωθεί ανικανοποίητη από το κρεβάτι.

Ο δεύτερος συνδυασμός δίνει την ευκαιρία στη γυναίκα να απολαύσει μια διπλή διείσδυση με διάφορες παραλλαγές. Όλη αυτή η εμπειρία όμως μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα απαιτητική, ιδίως αν εκείνη απεχθάνεται το πρωκτικό σεξ. Η ειδικός σημειώνει χαρακτηριστικά: «Σε περίπτωση που θέλετε να είστε ο τρίτος άνθρωπος σε μια σχέση, αποφύγετε να το κάνετε με φίλους ή πρώην εραστές. Εννοείται πως θα πάρετε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις και, το κυριότερο, μην το παρακάνετε με το αλκοόλ. Αυτό το λέμε γιατί συνήθως το ομαδικό σεξ συμβαίνει μετά από ανεξέλεγκτη κατανάλωση οινοπνευματωδών…».

Οι πιο συνηθισμένες σεξουαλικές φαντασιώσεις των γυναικών
Φαντασιώσεις σχετικά με τον παρτενέρ τους 21%
Ομαδικό σεξ 15%
Σεξ σε ένα ρομαντικό ή εξωτικό σκηνικό 15%
Βίαιο σεξ 13%
Καθόλου φαντασιώσεις 12%
Σεξ με άλλους (όχι με το σύντροφό τους) 8%
Ηδονοβλεψία/φετιχισμός 7%
Σαδομαζοχισμός 7%

Οι πιο συνηθισμένες σεξουαλικές φαντασιώσεις των αντρών
Ομαδικό σεξ 31%
Ηδονοβλεψία/φετιχισμός 18%
Φαντασιώσεις σχετικά με την παρτενέρ τους 14%
Σεξ με άλλους (όχι με τη σύντροφό τους) 8%
Σαδομαζοχισμός 7%
Καθόλου φαντασιώσεις 5%
Σεξ σε ένα ρομαντικό ή εξωτικό σκηνικό 4%
Βίαιο σεξ 4%
Τα πάντα 3%

Πηγή: www.elle.gr