Τιραμισού με βάση μπισκότου σοκολάτας

 

Υλικά για μια μεγάλη τούρτα 4-5 κιλών περίπου:

 

 

Για τη βάση
5 μεγάλα πακέτα γεμιστά μπισκότα σοκολάτας

 

1 κεσεδάκι μαργαρίνη

 

1 κουτ.σ. κονιάκ ή αμαρέτο

 

2 πρέζες κανέλα

 

λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

 

 

Για τη μεσαία στρώση

 

1 πακέτο σαβαγιάρ

 

1 φλιτζ. νες καφέ (κρύος, προτιμήστε ντεκαφεΪνέ)

 

 

Για την κρέμα τιραμισού

 

650 γρ. τυρί κρέμα

 

300 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

 

4 κουτ.σ. άχνη ζάχαρη

 

2 κουτ.σ. νες καφέ σε σκόνη (προτιμήστε ντεκαφεΪνέ)

 

 

Για το γαρνίρισμα

 

κακάο σε σκόνη

 

φλίδες σοκολάτας κουβερτούρα
 

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Μεταφέρουμε σε λεκάνη τη σκόνη και την ανακατεύουμε με την κανέλα, το ποτό και το ξύσμα.

 

Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε χαμηλή θερμοκρασία και την ανακατεύουμε με τις σκόνες πολύ καλά.

 

Στρώνουμε τη βάση ισόπαχα σε στρογγυλή ή τετράγωνη φόρμα. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Στον κάδο του μίξερ αφρατεύουμε το τυρί κρέμα μαζί με την κρέμα γάλακτος κι έπειτα προσθέτουμε τη σκόνη καφέ και την άχνη.

 

Εάν το μείγμα προκύψει πολύ σφιχτό τότε αραιώνουμε ελαφρώς με 1/3 φλιτζ.τσ. φρέσκο γάλα ή κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο να σταθεί.
Παίρνουμε τη βάση και απλώνουμε από πάνω της τη μισή ποσότητα κρέμας.
Βουτάμε κατά το ήμισι τα σαβαγιάρ στο νες καφέ που έχουμε ετοιμάσει και τα στρώνουμε πάνω από την κρέμα το ένα δίπλα στο άλλο.
Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζουμε με το κακάο και γαρνίρουμε με τις φλίδες σοκολάτας!
Αφήνουμε στο ψυγείο 3-4 ώρες την τούρτα μέχρι  να τη σερβίρουμε (ιδανικά την ετοιμάζουμε από την προηγούμενη μέρα).

 

athensgo συνταγές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ