Τηλεοπτικές άδειες: Έξι κατέθεσαν για άδεια! Όλη η διαδικασία

Τηλεοπτικές άδειες ώρα… μηδέν! Η διαδικασία για την κατέθεση αιτήσεων ολοκληρώθηκε, αφού τις 15:00 έληξη η προθεσμία για όσους ήθελαν να καταθέσουν φάκελο στο ΕΣΡ.

Και αυτοί που ήθελαν ήταν έξι, ενώ οι άδειες που επρόκειτο να δοθούν ήταν επτά. Αυτό σημαίνει, σε πρώτη φάση, πως η έβδομη άδεια θα… περιμένει κάποιον ή κάποιους να τη διεκδικήσουν.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, το ΕΣΡ θα περιμένει να δει αν υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιον επιχειρηματία, ειδάλλως, δεν αποκλείεται, η άδεια αυτή να συμπεριληφθεί σε επόμενο διαγωνισμό για θεματικές άδειες.

Ποιοι αιτούνται τηλεοπτικές άδειες

Τα δεδομένα μέχρι στιγμής είναι πως φάκελο για τηλεοπτική άδεια έχουν καταθέσει: ΣΚΑΙ, Star, Alpha, ANT1, Epsilon και η εταιρία «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.», συμφερόντων του Φίλιππου Βρυώνη.

Οι εκπρόσωποι των παραπάνω (πλην του ΣΚΑΙ που ήταν ο πρώτος που κατέθεσε το φάκελο) πήγαν την Πέμπτη (11.01.2017) στο ΕΣΡ και έδωσαν τους φακέλους (κουτιά ολόκληρα ήταν).

Σύμφωνα με ενημέρωση του αντιπροέδρου του ΕΣΡ, η λίστα των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν τις τηλεοπτικές άδειες θα δημοσιοποιηθεί νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης.

Σημειώνεται ότι τα κανάλια που δεν κατέθεσαν αίτηση (όπως το Mega) θα σταματήσουν να εκπέμπουν στα τέλη Φεβρουαρίου.

Στα γραφεία του ΕΣΡ επτά ομάδες υποδοχής, που απαρτίζονταν από έναν νομικό και έναν οικονομολόγο, παρέλαβαν τους φακέλους. Θα κάνουν έναν πρώτο έλεγχο μέχρι την αποσφράγισή τους – διαδικασία η οποία θα ξεκινήσει την Παρασκευή και ενδέχεται να φτάσει μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη.

Ποιος… Βρυώνης;

Ο Μάκης Γιομπαζολιάς, που εκπροσώπησε την «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.» έκανε δηλώσεις μετά την κατάθεση του φακέλου. Όπως είπε, είναι ο ίδιος πρόεδρος της εταιρίας, η οποία είναι νεοσύστατη και… «συμφερόντων των Ελλήνων πολιτών». Όταν μάλιστα ρωτήθηκε αν η εταιρία είναι του Φίλιππου Βρυώνη, απάντησε «δεν συμμετέχει κανένας άλλος, εγώ εκπροσωπώ την εταιρία».

Είπε όμως ότι μέτοχος της εταιρίας που κατέθεσε για τηλεοπτική άδεια είναι άλλη κυπριακή εταιρία, κι εκείνης της εταιρίας μέτοχος άλλη κυπριακή εταιρία, κι εκείνης μέτοχος ένα πρόσωπο. «Θα τα δείτε όλα από τα παραστατικά, δεν έχω δικαίωμα να πω αυτά που θα ελέγξει το ΕΣΡ».

newsit

Αφήστε το σχόλιό σας