Τελείωσαν τον Γιάννη Λάτσιο από τον ΑΝΤ1-Γιατί έφυγε

Σε μια κατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ του Τάσου Μιχαλάκη-Διευθύνων Σύμβουλος του Antenna για την Ελλάδα-και του Γιάννη Λάτσιου το βράδυ της Τετάρτης, γράφτηκε το τέλος της συνεργασίας του πρώην πλέον Διευθυντή Προγράμματος του σταθμού με το κανάλι του Αμαρουσίου.

Ένα προαναγγελθέν τέλος, θα έλεγε κανείς για τους γνώστες της ελληνικής τηλεοπτικής πραγματικότητας, το οποίο κυκλοφορούσε ως πληροφορία, ειδικά τους τελευταίους δύο μήνες.

Ο Γιάννης Λάτσιος με τις υπέρ-αυξημένες αρμοδιότητες «πλήρωσε» τελικά την κατά γενική ομολογία κακή πορεία του προγράμματος που αποτελούσε πρωτίστως δική του επιλογή.

Η τραγική ειρωνεία; Το τέλος της συνεργασίας του με τον Antenna ήρθε σχεδόν ένα χρόνο μετά τον Μάρτιο του 2017, όταν ο Λάτσιος συναντήθηκε στο Golden Hall με τον γενικό διευθυντή του Ομίλου Στρατή Λιαρέλη.

Μια συνάντηση που είχε ως κύριο μενού τότε, την επιστροφή του Λάτσιου στο κανάλι που είχε μεγαλουργήσει μέχρι το 2015, όταν και έφυγε λόγω της έλευσης του κ. Τζόνι Καλημέρη και των όσων ακολούθησαν.

Οι ελάχιστες πληροφορίες που διέρρευσαν για το προχθεσινό βραδινό ραντεβού του Γιάννη Λάτσιου με τον Τάσο Μιχαλάκη, κάνουν λόγο για μια πολύωρη κουβέντα.

Ο πρώτος ήξερε-πιθανότατα εδώ και ημέρες-ότι θα έφευγε, αφού είναι ίσως η πρώτη φορά στην καριέρα του που δεν του «πήγε τίποτε» όπως έλεγε στενός του φίλος.

Το πανάκριβο «Nomads» πέρασε και δεν ακούμπησε χαρίζοντας του πάντως μια πρωτιά στην αρχή της σεζόν, τα περισσότερα παιχνίδια δεν του βγήκαν και πολυδιαφημισμένα σόου όπως το «Sunday Live», κατέβασαν αυλαία μετά από τέσσερα μόλις επεισόδια.
Κάποιες επιλογές του σχολιάστηκαν αρνητικά, όπως το να προσθέσει extra μέρα προβολής στο επιτυχημένο Hell’s Kitchen.

Το πρώτο επεισόδιο π.χ. που προβλήθηκε Δευτέρα δεν ήταν νέο αλλά συρραφή παλιών, κάτι που δυσαρέστησε σύμφωνα με τα νούμερα τους τηλεθεατές, οι οποίοι του γύρισαν την πλάτη.

Σε μια χρονιά όπου ο Antenna επιθυμούσε διακαώς να επιστρέψει στην κορυφή-την είχε απολέσει από τον ΣΚΑΙ-κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, στην πιο σκληρή ίσως τηλεοπτική σεζόν των τελευταίων ετών.

Έχοντας υπογράψει ένα «ισχυρό» συμβόλαιο που τον προστάτευε στην περίπτωση που θα έληγε η συνεργασία του ο Λάτσιος φέρεται να συζήτησε αυτές τις λεπτομέρειες με τον Τάσο Μιχαλάκη, μέσα σε ήπιο κλίμα, το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τα ελάχιστα που διέρρευσαν, δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις για την αποχώρηση του Λάτσιου από τον σταθμό, η οποία άρχισε να γίνεται γνωστή νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης.

Μέχρι αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας, το κανάλι δεν είχε αποστείλει ανακοίνωση για το θέμα, κάτι που τελικά έπραξε λίγο πριν τα μεσάνυχτα με ένα δωρικό-ω είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις-κείμενο 16 λέξεων το οποίο έλεγε: «Ο ΑΝΤΕΝΝΑ ανακοινώνει την από κοινού απόφαση με τον Γιάννη Λάτσιο να διακόψουν τη συνεργασία τους».

Σήμερα θα είναι πιθανότατα η τελευταία μέρα που θα εμφανιστεί στο γραφείο του ο πρώην διευθυντής προγράμματος του σταθμού
Μέχρι αργά χθες το βράδυ ο Γιάννης Λάτσιος ήταν στο γραφείο του προκειμένου να κλείσει τις όποιες εκκρεμότητες είχε ανοιχτές, ενώ σήμερα αναμένεται να χαιρετήσει τους συνεργάτες του.

Μια εξ΄αυτών, η Χρύσα Μασούρα την οποία είχε φέρει στο κανάλι με μεταγραφή από τον Alpha εδώ και ένα μήνα, παραιτήθηκε μόλις έγινε γνωστό ότι φεύγει από το κανάλι ο άνθρωπος που την προσέλαβε.
Ο ίδιος ήξερε ότι το κλίμα σε ότι τον αφορούσε δεν ήταν εδώ και δυόμιση μήνες το καλύτερο δυνατό, έχοντας αναλάβει εν λευκώ από το περασμένο καλοκαίρι το νέο πρόγραμμα του σταθμού.
Ο μόνος στον οποίο έδινε αναφορά ήταν ουσιαστικά ο Θοδωρής Κυριακού, ο οποίος δεν είδε τα αποτελέσματα που ήθελε-με εξαίρεση το τρίμηνο από Οκτώβριο έως Δεκέμβριο-και είχε θέσει σαν συνολικό στόχο.
Σε ότι έχει να κάνει με την διάδοχη κατάσταση, τα τελευταία νέα κάνουν λόγω για τοποθέτηση στελέχους εκ των έσω στην θέση του αποχωρήσαντος Λάτσιου, αφού αυτή την στιγμή δεν υπάρχει πρόθεση για αναζήτηση νέου διευθυντή στην εγχώρια αγορά.
Μάλιστα οι πληροφορίες λένε αυτό το στέλεχος θα είναι ο Τζώρτζης Ποφάντης, που είχε κληθεί ξανά να το κάνει όταν έφυγε ο Τζόνι Καλημέρης.