Τα πιο περίεργα πράγματα που θα ανάψουν έναν άντρα

Κατά γενική ομολογία, δεν είναι και το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο. Το να ανάψεις έναν άντρα, δηλαδή. Σκεφτόμαστε ούτως ή άλλως το σεξ υπερβολικά περισσότερο απ’ όσο θα θέλαμε να παραδεχτούμε. Είμαστε απλοϊκά πλάσματα, σ’ αυτόν τον τομέα. Και τα περισσότερα πράγματα που θα μας προκαλέσουν μια στύση αυτό το συναίσθημα είναι εξίσου προβλέψιμα· ένα γυμνό σώμα, ένα άγγιγμα, ένας σέξι ψίθυρος.

Και μετά υπάρχουν οι φορές που το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε κάτω με απορία, γιατί δεν έχουμε ειλικρινά την παραμικρή ιδέα τι εντολές μπορεί να στέλνει ο εγκέφαλός μας. Μερικά διασκεδαστικά παραδείγματα…

1. Ένα ωραίο άρωμα
Σίγουρα. Μπορείς να πεις ότι ένα ωραίο άρωμα είναι σέξι, αλλά καλαίσθητα σέξι, όχι θέλω-να-τριφτώ-πάνω-σου σέξι. Κι έτσι δημιουργούνται άβολες καταστάσεις, όπως όταν η ηλικιωμένη κυρία δίπλα σου στο λεωφορείο μυρίζει σαν ανθισμένος κήπος την πρώτη μέρα της άνοιξης και αναγκάζεσαι να κοιτάξεις έξω απ’ το παράθυρο, έτοιμος να δακρύσεις.

2. Το (δικό μας) γυμνό σώμα
Δεν πρόκειται ποτέ να το παραδεχτούμε, αλλά ο μέσος άντρας θα γδυθεί για να κάνει ντους και θα φάει είκοσι λεπτά από την ζωή του κοιτάζοντας τον εαυτό του στον καθρέφτη περίπου είκοσι χιλιάδες φορές στην ζωή του. Και μας αρέσει αυτό που βλέπουμε.

3. Το κόκκινο χρώμα
Αυτό υποστηρίζεται και από την επιστήμη. Το κόκκινο είναι το χρώμα που συνδέεται περισσότερο από κάθε άλλο με το σεξ. Η επιστήμη, βέβαια, μιλάει για κόκκινα φορέματα ή κόκκινες γόβες. Όχι. Αυτά είναι κλισέ. Μιλάμε για αληθινά, καθημερινά πράγματα, όπως κόκκινα μαλλιά, κόκκινους σκελετούς γυαλιών και κόκκινες πιπεριές.

4. Τα καθαρά σεντόνια
Δεν έχουμε ιδέα αν η επιστήμη μπορεί να βρει εξήγηση γι’ αυτό, αλλά υπάρχει κάτι σέξι στο να ξαπλώνεις πάνω σε καθαρά, ατσαλάκωτα, φρεσκοπλυμμένα σεντόνια. Ίσως είναι η σκέψη ότι σύντομα θα τα τσαλακώσεις; Ίσως είναι η απαλή τους αίσθηση πάνω στο δέρμα; Ειλικρινά, δεν μας νοιάζει, το μόνο που θέλουμε είναι καινούρια σεντόνια.

5. Ο φόβος
Σε αυτή την περίπτωση, η επιστήμη εξηγεί πως στον εγκέφαλό μας, ο φόβος και η διέγερση έχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά – κομμένη ανάσα, ανεβασμένη πίεση. Ίσως η επιθυμία να έχουμε έναν τελευταίο οργασμό πριν πεθάνουμε. Το σίγουρο είναι πως μπορεί ένας μανιακός δολοφόνος να έχει βάλει ένα μαχαίρι στον λαιμό μας και να μας κοπούν τα γόνατα. Με πολλές διαφορετικές έννοιες.

6. Οι γυναίκες που μας μοιάζουν
Αυτό είναι αρκετά τρομακτικό. Μελέτες έχουν αποδείξει πως οι περισσότεροι άντρες θα διάλεγαν μία γυναίκα που τους μοιάζει στην δομή του προσώπου, ακόμα και στον σωματότυπο. Που είναι κάτι σαν να λέμε ότι θα θέλαμε να κάνουμε σεξ με τον εαυτό μας. Ίσως πρέπει να σταματήσουμε να κοιτιόμαστε στον καθρέφτη τόσο πολύ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ