Τέλος η Διάσκεψη του Βερολίνου: Ούτε καν αναφέρθηκε η Ελλάδα – Όλοι αναγνώρισαν την νομιμότητα της κυβέρνησης Σάρατζ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη. Στην Ελλάδα και το πρόβλημα ασφάλειας που της έχει δημιουργηθεί, ούτε καν αναφέρθηκε, έστω εμμέσως, έστω από έναν από τους συμμετέχοντες.

Όλοι οι συμμετέχοντες στη Διάσκεψη συμφώνησαν στο εμπάργκο όπλων στη Λιβύη και ότι η λύση πρέπει να είναι μόνο στο διπλωματικό πεδίο και όχι στρατιωτική, όπως τόνισε στην τοποθέτησή της η Γερμανίδα καγκελάριος.

Η  Μέρκελ δήλωσε επίσης ότι υπήρξε συμφωνία σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να υποστηριχθεί η εκεχειρία στην Λιβύη, αλλά η εφαρμογή του θα αποτελέσει αντικείμενο της στρατιωτικής επιτροπής του 5+5 όπως είπε.

Φυσικά η εκεχειρία και η παραμονή της κυβέρνησης Σάρατζ, είναι ότι χειρότερο για την Ελλάδα και τα συμφέροντά της, αφού παραμένει ως έχει η συμφωνία με Τουρκίας-Λιβύης για τις ΑΟΖ και πλέον… άντε να βγάλουμε «άκρη».

Η Γερμανίδα καγκελάριος, δήλωσε πως στην σημερινή διάσκεψη δεν συμφωνήθηκε πώς θα επιτευχθεί και θα επιτηρηθεί η κατάπαυση αυτή, αλλά αυτό είναι ένα θέμα που αποτελέσει αντικείμενο της στρατιωτικής επιτροπής του 5+5 όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Ένα νέο πνεύμα δημιουργήθηκε για να βρεθεί μια βιώσιμη και διαρκής λύση στο θέμα της Λιβύης», πρόσθεσε η Μέρκελ.

Οι συμμετέχοντες ανακοίνωσαν επίσης ότι το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη πρέπει να γίνει σεβαστό και να ελεγχθεί με πιο σοβαρά μέτρα.

Παράλληλα η Μέρκελ ανακοίνωσε τη σύσταση δύο επιτροπών:

– Μιας πολιτικής και μιας στρατιωτικής οι οποίες θα επιβλέψουν την μετάβαση σε πολιτική μετάβασης λύσης για τη Λιβύη.

O Γάλλος πρόεδρος Ε.Μακρόν είπε απλώς ότι «Οφείλω να σας εκφράσω τη ζωηρή ανησυχία που μου εμπνέει η άφιξη Σύρων και ξένων μαχητών στην πόλη της Τρίπολης, αυτό πρέπει να σταματήσει»

Στην «οικογενειακή» φωτογραφία της διάσκεψης για τη Λιβύη στο Βερολίνο, η Άνγκελα Μέρκελ έβαλε τον Εμανουέλ Μακρόν να σταθεί δίπλα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

pronews