Σ. Αναγνωστοπούλου: Ο μουφτής πρέπει να εκλέγεται – Ολ. Κεφαλογιάννη: Θα στηρίξουμε τη διάταξη κατάργησης της Σαρίας

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου και η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη απάντησαν στα ερωτήματα του Τάκη Χατζή στην εκπομπή «Ακραίως».

«Αλλάζουν πράγματα στη μειονότητα, που έπρεπε να έχουν αλλάξει εδώ και χρόνια», τόνισε η Σία Αναγνωστοπούλου και πρόσθεσε πως «ως πολίτες δεν έχουμε πλήρη ενημέρωση για τη μειονότητα της Θράκης».

Θύμισε μάλιστα πως «το αίτημα για εκλογή μουφτή στη Θράκη εκφράζεται στον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και χρόνια».

Η κυρία Αναγνστοπούλου διευκρίνισε πως «έπρεπε να προηγηθεί το θέμα της Σαρίας» και ανέφερε πως «έπρεπε αναγκαστικά να διορίζεται από το κράτος».

«Ο μουφτής πρέπει να εκλέγεται είναι θέση του κόμματος μας», υποστήριξε η Σία Αναγνωστοπούλου και τόνισε πως «η μειονότητα στη Θράκη εξακολουθεί να είναι στο έλεος κάποιων εθνικοφρόνων».

«Μετά το θέμα της Σαρίας, ανοίγει αναγκαστικά και το θέμα εκλογής του μουφτή», πρόσθεσε.

Από την άλλη η Όλγα Κεφαλογιάννη υποστήριξε πως η επίσκεψη Τ. Ερντογάν «ήταν απροετοίμαστη και χωρίς στόχευση».

«Για ποιοι λόγο τον καλέσαμε στην Ελλάδα για να θέσει θέματα όπως η Λωζάνη. Τον φέραμε εδώ για να θέσει για πρώτη φορά στη διμερή ατζέντα τέτοια θέματα. Ουδέποτε αυτά τα θέματα υπήρξαν στη διμερή ατζέντα», τόνισε η βουλευτής της ΝΔ.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον Νίκο Κοτζιά λέγοντας πως «δεν είναι δυνατόν ο υπουργός Εξωτερικών να επιτίθεται στα ΜΜΕ».

Η κυρία Αναγνωστοπούλου υπεραμύνθηκε της απόφασης για πρόσκληση του Τ. Ερντογάν λέγοντας πως η Ελλάδα επιχειρεί να είναι «σταθερός πόλος σε περίοδο ασταθή».

Κατηγόρησε την Τουρκία πως είναι «παράγοντας αστάθειας στην περιοχή».

Εκτίμησε παράλληλα πως «Η ΕΕ έχει γυρίσει την πλάτη στη συμφωνία με την Τουρκία» και πρόσθεσε πως «Η Ελλάδα έχει φορτωθεί όλο το βάρος της προσφυγικής κρίση».

Η Όλγα Κεφαλογιάννη επέμεινε πως «πρώτη φορά τέθηκε σε διμερές επίπεδο το ζήτημα με τη Συνθήκη της Λωζάνης».

Η βουλευτής της ΝΔ θύμισε πως «Σταθερά οι ελληνικές κυβερνήσεις υποστήριζαν την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας».

Παρέμβαση Δ. Καμμένου

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος με μήνυμα του παρενέβη λέγοντας πως «Η ιστορία με τον μουφτή είναι κερκόπορτα του διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας».

Η απάντηση της Σίας Αναγνωστοπούλου ηταν άμεση. «Θέλετε να πάρω στα σοβαρά τον βουλευτή Δημήτρη Καμμένο;», είπε και πρόσθεσε: «Δεν παίρνω σοβαρά αυτές τις δηλώσεις».

«Ο Δ. Καμμένος έχει καταψηφίσει πολλές φορές πράγματα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ», θύμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Ο Δ. Καμμένος μπορεί να πει στη Βουλή όσα θέλει».

«Ο Δ. Καμμένος δεν έχει στηρίξει την κυβέρνηση σε πολλά κρίσιμα νομοσχέδια», ανέφερε η Σία Αναγνωστοπούλου.

«Είναι ένα θέμα το οποίο ζητά η μειονότητα. Ο κ. Καμμένος έχει δικαίωμα να διατυπώνει τις ενστάσεις του αλλά έχω κι εγώ δικαίωμα να λέω ότι έχει λάθος», απάντησε η Σία Αναγνωστοπούλου απευθυνόμενη στον Δημήτρη Καμμένο.

«Δεν είμαστε γείτονες με τις Βρυξέλλες, είμαστε γείτονες με την Τουρκία» είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε «Θα είμαι αυστηρός στο ζήτημα της Θράκης».

Διευκρίνισε, τέλος, ότι ζήτησε «να γίνουν διαβουλεύσεις με όλους τους αρχηγούς και να μην έρθει το θέμα στη δημοσιότητα».

«Το θέμα του μουφτή είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα πρέπει να τεθεί στο τραπέζι με απόλυτη σοβαρότητα», ξεκαθάρισε η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Η Ν.Δ. θα στηρίξει τη διάταξη κατάργησης της Σαρίας. Η συζήτηση για το Μουφτή μπορεί να γίνει εφόσον δεν θα έχει δικαιοδοτικές αρμοδιότητες. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να συζητηθεί ψύχραιμα και όχι με τηλεοπτικούς όρους», συμπλήρωσε.

Ολ. Κεφαλογιάννη: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επί της ουσίας, φορολογεί την εργασία

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επί της ουσίας, φορολογεί την εργασία, όχι τον πλούτο. Η υπερβολική αύξηση εισφορών δημιουργεί αντικίνητρο στην εργασία, στην παραγωγή πλούτου. Η διάλυση της μεσαίας τάξης έχει και κοινωνικές εκτός από οικονομικές συνέπειες», σημείωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Η υπερφορολόγηση και οι υπέρογκες εισφορές δημιουργούν αντικίνητρο στην παραγωγή του πλούτου», πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση παραδέχεται κυνικά ότι έχει τσακίσει τη μεσαία τάξη», κατέληξε.

Σ. Αναγνωστοπούλου: Ο ελληνικός λαός ξέρει τι έγινε μέχρι το 2014

«Ο ελληνικός λαός ξέρει τι έγινε μέχρι το 2014, δεν θα μπω σε αντιπαράθεση», τόνισε η Σία Αναγνωστοπούλου.

«Ντροπή σε ένα κράτος δύο αιώνων που δεν έφτιαξε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα», πρόσθεσε.

«Το κράτος πρέπει να έχει αναδιανεμητικό ρόλο, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει τέτοια άποψη», σημείωσε η κα Αναγνωστοπούλου και υποστήριξε πως «αλλάζουμε τη νοοτροπία της κοινωνίας».

«Σε περίοδο κρίσης δεν μπορείς να μην εμπνεύσεις την κοινωνία με αλληλεγγύη », κατέληξε

newpost

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ