Συνεχίζει να προκαλεί η Άγκυρα για τους δύο στρατιωτικούς – Εκτάκτως στις φυλακές οι γονείς τους

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Τουρκίας σχετικά με την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης. Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα και στις εκκλήσεις της Αθήνας για την απελευθέρωσή τους, ο Τούρκος πρωθυπουργός συνέδεσε για ακόμη μια φορά την υπόθεση με αυτή των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που ζητούν άσυλο στη χώρα μας, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του Ερντογάν.

Εν τω μεταξύ, σήμερα στις 11 το πρωί, οι γονείς των δύο αξιωματικών επισκέφθηκαν εκτάκτως με ειδική άδεια λόγω των εορτών του Πάσχα τις φυλακές Αδριανούπολης, προκειμένου να δουν τα παιδιά τους.

Νωρίτερα, σήμερα, με τους γονείς των δύο στρατιωτικών επικοινώνησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Όπως έγινε γνωστό, τους ευχήθηκε καλό Πάσχα και γρήγορη επιστροφή των παιδιών τους στα καθήκοντα τους. Από την πλευρά τους οι γονείς εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την συμπαράσταση του.

Τη Θεία Κοινωνία έλαβαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Περίπου μία ώρα διήρκεσε η χθεσινή επίσκεψη του Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως, Αμφιλόχιου, στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Λίγο μετά τις 11.00 το πρωί, ο Δημήτρης Κούκλατζης και ο Άγγελος Μητρετώδης, έλαβαν τη Θεία Κοινωνία από τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Σημειώνεται πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο είχε υποβάλλει προ ημερών στις αρμόδιες Αρχές, το αίτημα επίσκεψης στους δύο κρατούμενους στρατιωτικούς.

Μάλιστα, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στο αναστάσιμο μήνυμά του, εξέφρασε την ικανοποίηση, τη χαρά και τη συγκίνηση της Έδρας της Ορθοδόξου Εκκλησίας, για τη χορήγηση της σχετικής άδειας.

Γιλντιρίμ: Γιατί ο Τσίπρας δεν μιλάει και για τους «8»;

Να εξισώσει το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης με αυτό των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, επιχείρησε εκ νέου ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα επέκρινε τον Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τη στάση του στο θέμα, καθώς όπως είπε, «ζητά την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων χωρίς να μιλάει για το θέμα των “8”».

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Yeni Safak ο Γιλντιρίμ είπε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα έχει γίνει «καταφύγιο» πραξικοπηματιών.

«Γιατί (ο Αλέξης Τσίπρας) δεν αναφέρεται σε αυτό το ζήτημα; Πραγματοποίησαν ένα πραξικόπημα στην Τουρκία. Σκότωσαν ανθρώπους και έβλαψαν τη χώρα. Τώρα δικάζονται αυτοί οι (Έλληνες) στρατιώτες. Το νομικό σύστημα της χώρας θα κάνει αυτό που πρέπει. Δεν μπορούμε να παρέμβουμε στη δικαστική διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ωστόσο πως την Κυριακή του Πάσχα, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ δήλωσε πως  «οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Τουρκία δεν είναι αντικείμενο ανταλλαγής».

newpost