Στ. Κούλογλου: Η κυβέρνηση μπορεί να επαναφέρει τη 13η σύνταξη

“Μετά την ολοκλήρωση του Μνημονίου, τον Αύγουστο, η κυβέρνηση θα έχει λυμένα χέρια και θα μπορεί να προωθήσει αντισταθμιστικά μέτρα όπως η επαναφορά της 13ης σύνταξης”, δήλωσε ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

Ο ευρωβουλευτής μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως μέτρα όπως περικοπή των συντάξεων θα πρέπει να «αποτραπούν» και εάν αυτό δεν είναι εφικτό θα πρέπει να ψηφιστούν αντισταθμιστικά μέτρα που στην πράξη θα ακυρώνουν τις όποιες μειώσεις.

Εξέφρασε την βεβαιότητα πως η σημερινή ή μια μελλοντική κυβέρνηση μπορεί να επαναφέρει πλήρως την 13η σύνταξη, όχι ως εφάπαξ βοήθημα, καθότι η χώρα πετυχαίνει τους δημοσιονομικούς στόχους.

Η δήλωση αυτή έρχεται λίγο μετά τις τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών που κλείνουν το… μάτι στους συνταξιούχους, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να αποφευχθούν οι  νομοθετημένες νέες περικοπές από το 2019.

Παράλληλα, επισήμανε δε πως η κυβέρνηση θα μπορεί να θέσει εκ νέου στο τραπέζι κάποια συμφωνημένα μέτρα εάν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Η ανάμειξη του Ταμείου στην Ελλάδα κατά την μετα-Μνημονιακή περίοδο παραμένει αδιευκρίνιστη ενώ σε παρούσα φάση έχει μόνο εποπτικό κι όχι χρηματοδοτικό ρόλο.

newpost