Στον εισαγγελέα ο Αρτέμης Σώρρας! – Καλείται ως ύποπτος μαζί με 7 συνεργάτες του

Προθεσμία έως αύριο το μεσημέρι να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα έχει ο Αρτέμης Σώρρας και 7 μέλη της “Ελλήνων Συνέλευσις”
– Ανάμεσα στα αδικήματα που ερευνώνται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας είναι τα κακουργήματα της απάτης και της σύστασης, διεύθυνσης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση
– Η κλήση στάλθηκε πριν από 2 εβδομάδες και ο Σώρρας δεν εμφανίστηκε ποτέ

Με την ιδιότητα των “υπόπτων” τέλεσης αξιόποινων πράξεων έχουν κληθεί μέχρι αύριο το μεσημέρι από την εισαγγελέα Πρωτοδικών, Ευγενία Αυλίδου, να δώσουν εξηγήσεις ο Αρτέμης Σώρρας και επτά συνεργάτες του στη ΜΚΟ “Ελλήνων Συνέλευσις”.

Η μεγάλη προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για την δράση του αυτοαποκαλούμενου “μέγα εθνικού ευεργέτη” μπαίνει στην τελική της φάση και αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εξηγήσεων των οκτώ “υπόπτων” θα αποφασιστεί εάν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις ή εάν η έρευνα θα τεθεί στο αρχείο.

Ανάμεσα στα αδικήματα που ερευνώνται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας είναι τα κακουργήματα της απάτης και της σύστασης, διεύθυνσης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση καθώς και σειρά άλλων αδικημάτων όπως η διέγερση πολιτών σε βιαιοπραγίες.

Η κλήση της εισαγγελέως στον Αρτέμη Σώρρα και τους συνεργάτες του στάλθηκε σύμφωνα με πληροφορίες πριν από δύο εβδομάδες ωστόσο μέχρι και σήμερα o ίδιος δεν εμφανίστηκε ενώπιον της εισαγγελέως καμία από τις δύο φορές που ζήτησε προθεσμία. Αντίθετα και εμφανίστηκε μόνο ένας δικηγόρος που τον εκπροσωπεί.

Στο πλαίσιο της μεγάλης προκαταρκτικής εξέτασης που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγο καιρό από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ερευνήθηκαν τόσο η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε για το ζήτημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος καθώς και άλλες δικογραφίες που εκκρεμούν και έχουν στο “επίκεντρο” τους τον Αρτέμη Σώρρα όπως εκείνη που έχει σχηματιστεί από Εισαγγελία της Πελοπονήσσου σχετικά με την υποβολή από πολίτες, σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, των επίμαχων εξουσιοδοτήσεων που μοιράζονται από την οργάνωση «Ελλήνων Συνέλευσις».

Ο φάκελος εμπλουτίστηκε επίσης με δημοσιεύματα που απέστειλε μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

newsit