Στις 23 Μαΐου το πρώτο ηλεκτρικό της Škoda

Η Škoda έδωσε στη δημοσιότητα ένα σκίτσο του νέου Citigo-e iV, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα την επόμενη εβδομάδα όντας το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας.

Το νέο ηλεκτρικό Škoda Citigo με βάση το σκίτσο μπορούμε να διακρίνουμε ότι αρχικά θα διαφοροποιηθεί σε σχέση με τις βενζινοκίνητες εκδόσεις του μίνι μοντέλου μέσω της κλειστής γρίλιας της μάσκας του, αλλά και του νέου εμπρόσθιου προφυλακτήρα.
Από εκεί και πέρα, η Škoda προς το παρόν δεν δίνει στη δημοσιότητα κάποια από τα στοιχεία του πρώτου ηλεκτρικού της μοντέλου, ωστόσο αναμένεται αυτό να προσφέρει μια αυτονομία κοντά στα 300 km με μία πλήρη φόρτιση της μπαταρίας. Τεχνικά, το Citigo-e iV θα βασιστεί πάνω στο επίσης ηλεκτρικό VW e-up!, κάτι που σημαίνει ότι θα φέρει ένα ηλεκτρικό μοτέρ 82 PS για την κίνησή του, με ροπή 21,4 kgm.

Για το εάν τα νούμερα αυτά επιβεβαιωθούν και από την εταιρεία θα το γνωρίζουμε την ερχόμενη Πέμπτη 23 Μαΐου, όταν και είναι προγραμματισμένο να παρουσιαστεί επίσημα το νέο μοντέλο στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας. Μαζί του η Škoda θα παρουσιάσει και το ανανεωμένο Superb, το οποίο για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου θα είναι και plug-in υβριδικό.

protothema