Στα σκαριά συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με Κίνημα Αλλαγής – Μετά τις εκλογές ελπίζει να λυθεί το Σκοπιανό ο Π. Καμμένος

Στις συζητήσεις και τα σενάρια περί ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού που έχουν ξεκινήσει λόγω των διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής στο σχόλιό του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη.

Ο δημοσιογράφος, εκτίμησε πως ο Π. Καμμένος ελπίζει πως μια ενδεχόμενη λύση για το Σκοπιανό θα αργήσει να έρθει στη Βουλή, ενδεχομένως και για μετά τις εκλογές, γεγονός που φάνηκε και εμμέσως από τις δηλώσεις του, μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ. Επικαλούμενος πηγές κοντά στο περιβάλλον του κ. Καμμένου, ο δημοσιογράφος ανέφερε πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «ελπίζει να μη μπει στο δίλημμα να ψηφίσει ή όχι συμφωνία που θα έρθει στη Βουλή. Εάν κατατεθεί λύση με το όνομα “Μακεδονία” ο κ. Καμμένος δεν θα την ψηφίσει και έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στο να καθυστερήσει πολύ το θέμα, ώστε να μην αναγκαστεί να διαλέξει».

Ως προς τα σενάρια περί συνεργασίας μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ με το Κίνημα Αλλαγής, ο δημοσιογράφος εκτίμησε πως το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών άφησε ανοιχτό το εν λόγω ενδεχόμενο. Ο Τάκης Χατζής εκτίμησε –επικαλούμενος τις δηλώσεις του Βασίλη Λεβέντη στην εκπομπή «Ακραίως» στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ– πως τα σενάρια εκλογών πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα.

«Το Μαξίμου άφησε ορθάνοιχτη πόρτα για το Κίνημα Αλλαγής. Και το Μέγαρο Μαξίμου λέει πως μετά τις εκλογές, εάν βρεθεί ένας κοινός παρονομαστής, υπάρχει το ενδεχόμενο συνεργασίας. Η εν λόγω σύγκλυση άρχισε να εξυφαίνεται μετά την επίσκεψη του Σταύρου Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου το κλίμα ήταν πολύ καλό και αυτό έχει τροφοδοτήσει πολλά σενάρια. Είναι δεδομένο πάντως πως μια συνεργασία είναι στα σκαριά, αν και είναι άγνωστο το τι θα πράξουν βουλευτές όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος ή ο Ανδρέας Λοβέρδος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

newpost