Σου αρέσουν οι έξυπνοι; Τότε είσαι Sapiosexual

Σου έχει τύχει να συναντήσεις κάποιον ο οποίος εξωτερικά δεν σε ελκύει καθόλου αλλά παίζει τόσο πολύ με τον εγκέφαλο σου ώστε να σε κάνει να κολλήσεις απόλυτα μαζί του; Αν τσέκαρες το ναι σαν απάντηση μέσα στο μυαλό σου, τότε να σε καλωσορίσουμε στην κατηγορία sapiosexual.

Όχι, δεν είναι αυτό που νομίζεις. Sapiosexual είναι ο αγγλικός ψυχολογικός όρος για τους ανθρώπους που έλκονται από την εξυπνάδα του αντικειμένου του πόθου. Η ετυμολογία είναι λατινοαγγλική και το πρώτο συνθετικό Sapio- είναι λατινικό ρήμα που μεταφράζεται «είμαι σοφός, γνωρίζω καλά, κατανοώ»

«Αν δεν μπορεί ο άλλος να παίξει με το μυαλό μου, δεν έχει καμία ελπίδα να παίξει γενικά μαζί μου»
Και επιτέλους η επιστήμη υποστηρίζει αυτό που όλοι ξέραμε: Η εξυπνάδα είναι sexy.

Σύμφωνα με την Diana Rabb, PhD στην διαπροσωπική ψυχολογία:

«Ο εγκέφαλος είναι το μεγαλύτερο σεξουαλικό όργανο. Εκείνοι που δηλώνουν ότι είναι sapiosexual λένε πως εξιτάρονται από το μυαλό του άλλου και ενθουσιάζονται από τον τρόπο σκέψης τους.

Η εξήγηση είναι μάλλον απλή:

Σύμφωνα με τη γιατρό αυτό συμβαίνει επειδή το μυαλό είναι το πιο ισχυρό όργανο του σεξ! Η ίδια υποστηρίζει πως οι Sapiosexual ερεθίζονται όταν αυτός που έχουν απέναντί τους μιλάει για φιλοσοφία, πολιτική, ιστορία και πάει λέγοντας!

Συνεχίζοντας η γιατρός επισημαίνει ότι για τους sapiosexual τα ‘’προκαταρκτικά’’ του σεξ μπορεί να μην είναι τόσο ισχυρά όσο είναι μία επιστημονική συζήτηση (π.χ. θα πρέπει να της πεις τη θεωρία του Μαρξ για να τη ρίξεις στο κρεβάτι… άρα αγόρια αρχίζετε το διάβασμα επειγόντως!)

Μάλιστα το University of Mexico ασχολήθηκε με το θέμα και ανακάλυψε ότι ανδρισμός και νοημοσύνη συνδέονται! Με μία έρευνα σε 400 άνδρες βρήκαν ότι εκείνοι που είχαν υψηλότερο δείκτη IQ είχαν και πιο υγιές σπέρμα! Υποσυνείδητα, αναφέρει η έρευνα, τα γυναικεία ωάρια καταλαβαίνουν ποιo σπέρμα είναι το καλύτερο και κάνουν τη γυναίκα να έλκεται από τον αντίστοιχο άντρα!

govastileto