Σκληρή σύγκρουση Θεοδωράκη-Τσίπρα για τις offshore των υπουργών

«Εσείς έχετε στο επιτελείο σας ανθρώπους του Άκη που έχουν κλέψει πολιτικό χρήμα» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού – «Αυτό είναι συκοφαντία» είπε ο Αλ.Τσίπρας – Η διάταξη για τις offshore είναι προϊόν πονηρής επεξεργασίας ή ασχετοσύνης είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης

Επίθεση στην κυβέρνηση για τα «μπρος-πίσω» σχετικά με τη διάταξη για τις offshore υπουργών εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης λέγοντας ότι «η διάταξη είναι ή προϊόν πονηρής επεξεργασίας ή είναι προϊόν ασχετοσύνης».

Κάλεσε δε, τον πρωθυπουργό είτε να επιμείνει στην αρχική διάταξη – εφόσον την θεωρεί σωστή – είτε να την αποσύρει και να ζητήσει συγγνώμη. Αναρωτήθηκε, επίσης, «και η «Αυγή» που έγραψε ότι η κυβέρνηση είναι offside είναι όργανο της αντιπολίτευσης;».

«Εμείς σας καλέσαμε από την πρώτη στιγμή να συγκρουστείτε με τη διαφθορά και τη διαπλοκή όμως οι αποφάσεις που φέρνετε είναι αποσπασματικές» συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης ζητώντας συγκεκριμένες ενέργειες.

Η τοποθέτηση του κ. Θεοδωράκη προκάλεσε την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα που εμφανώς εκνευρισμένος απάντησε «δεν ήξερα πως όταν λείπει ο κ. Μητστοάκης από την Ολομέλεια αφήνει «στο πόδι» του τον κ. Θεοδωράκη» ενώ στην συνέχεια ταύτισε το Ποτάμι με το παλιό πολιτικό καθεστώς. «Εμείς δεν δεχόμαστε μύγα στο σπαθί μας» είπε σε άλλο σημείο προκειμένου να αποσείσει το βαρύτατο «στίγμα» που αφήνει στην κυβέρνηση η αρχική προκλητική ρύθμιση. «Το ίδιο λέγατε και με τα μνημόνια. Οτι δεν δέχεστε μύγα στο σπαθί σας και πως θα τα σκίσετε με ένα νόμο. Το τι κάνατε τελικά το ξέρουμε» απάντησε ο κ. Θεοδωράκης για να συνεχίσει «θυμάστε κ. Τσίπρα ότι κάποιοι υπουργοί σας είχαν πρόβλημα με το πόθεν έσχες και αλλάξανε οι κανονισμοί; Το Ποτάμι δεν χρειάζεται δάνεια της παλιάς κακής πολιτικής. Αυτά τα έχετε πάρει εσείς. Εσείς έχετε στο επιτελείο σας ανθρώπους του Ακη Τσοχατζόπουλου που έχουν κλέψει πολιτικό χρήμα».

Η τελευταία φράση του κ. Θεοδωράκη προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από την πλευρά της συμπολίτευσης που οδήγησαν την προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου να διακόψει για λίγα λεπτά την συνεδρίαση.

Όταν επανήλθαν ο κ. Θεοδωράκης ξαναπήρε τον λόγο για να εξηγήσει «ξαφνιάζομαι που κάποιοι εκπλήσσονται με μια αλήθεια. Αποτυπώνεται σε συγκεκριμένα ονόματα αυτή η αλήθεια. Οι βασικότεροι συνεργάτες του Τσοχατζόπουλου είναι σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ είτε σε υπουργικές θέσεις είτε στον ΣΥΡΙΖΑ είτε στο πρωθυπουργικό γραφείο. Είναι ζητήματα που δεν λέγονται πρώτη φορά. Τα έχουμε ξαναπει και τα ξέρει και η πλειονότητα των βουλευτών».
Ανταπαντώντας ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι « Όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ήταν συνεργάτες με το κορυφαίο τότε στέλεχος τον κ. Τσοχατζόπουλο. Δεν ξέρω αν είναι αυτό το μεμπτό. Είπε ότι στελέχη που έχουν καταδικαστεί επειδή κλέψανε είναι σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ και είναι υπουργοί. Αυτό είναι συκοφαντία… Λυπάμαι πολύ για εσάς».

protothema