Σκλαβενίτης: Οι νέοι μισθοί που “ζαλίζουν”!

Κίνηση ματ!

Τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας με τους εργαζόμενους υπέγραψε πριν λίγο καιρό η αλυσίδα supermarket Σκλαβενίτης. Στόχος της διοίκησης ήταν να υπάρξει ένα ενιαίο και πιο δίκαιο σύστημα αμοιβών για τους 21.000 εργαζόμενους μαζί με αυτούς που προήλθαν από το δίκτυο του Μαρινόπουλου.

Η νέα συλλογικη σύμβαση προβλέπει:

* Αυξήσεις στις αποδοχές 3.500 εργαζομένων ή το 16,5% του συνόλου.

* Διατηρούνται οι καταβαλλόμενες αμοιβές για 16.500 άτομα, ή το 80% του συνόλου.

* Αναπροσαρμόζονται οι απολαβές σε 700 υψηλόβαθμα στελέχη ή το 3% του συνόλου.

Η αναπροσαρμογή έχει να κάνει με το γεγονός ότι ένα μέρος των εταιρικών παροχών (που ξεπερνούσαν το όριο της σύμβασης) θα ενσωματωθούν στο βασικό μισθό και το υπόλοιπο θα καταβάλλεται αν πιαστούν ορισμένοι στόχοι (μπόνους).

Τρελές αυξήσεις: Οι νέοι μισθοί στον Σκλαβενίτη που

Για τα υψηλόβαθμα στελέχη, από την Σκλαβενίτης επισημαίνουν ότι δεν επηρεάζονται από το παραπάνω μέτρο όσοι έχουν απολαβές έως 1.700 ευρώ μικτά και εργάζονται εκτός καταστημάτων.

Επίσης δεν επηρεάζονται όσα υψηλόβαθμα στελέχη εργάζονται στο δίκτυο και έχουν απολαβές έως 2.000 ευρώ μικτά.

Το κυρίαρχο που εξάγεται από τη σύμβαση είναι ότι ορίζεται κατώτερος μισθός στα 800 ευρώ (μεικτά) σε εργαζόμενους με λιγότερο από δύο έτη προϋπηρεσίας, ενώ σε εργαζόμενους με περισσότερη εμπειρία, ο κατώτερος μισθός ορίζεται στα 860 ευρώ μεικτά.

Παράλληλα, η Σκλαβενίτης έχει επαναφέρει όλα τα επιδόματα, όπως γάμου, τέκνων κ.λπ. τα οποία εδώ και αρκετά χρόνια είχαν κοπεί στο πρότερο καθεστώς επί Μαρινόπουλου.