Σε βίλες και super cars επένδυε τη λεία-μαμούθ της η εγκληματική «φαμίλια» των Ρομά

Λεπτομέρειες από τη δράση της “φαμίλιας” των Ρομά που είχε απλώσει τα πλοκάμια της σε Αθήνα και επαρχία και εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες που έψαχναν να αγοράσουν οχήματα μέσω αγγελιών αποκαλύπτονται από τη δικογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr.

Τα μέλη της μαφιόζικης οργάνωσης που είχαν στήσει μεγάλες οικογένειες Ρομά και εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, διέπρατταν απάτες κακουργηματικής μορφής και πλαστογραφίες με όφελος που ξεπερνά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών τα 2.000.000 ευρώ.

Λεία – μαμούθ που επέτρεπε στους αρχηγούς και τα υπόλοιπα μέλη να ζουν πλουσιοπάροχα καθώς όπως αναφέρεται στη δικογραφία επένδυαν τα έσοδα από τις βρώμικες μπίζνες σε πολυτελή σπίτια, ακριβά αυτοκίνητα ενώ κάποιοι από αυτούς εμφανίζονταν και ως θαμώνες καζίνο όπου πόνταραν μεγάλα ποσά στις ρουλέτες.

Δεσμοί αίματος και ιεραρχία

Το μεγάλο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για να καταφέρουν οι αστυνομικοί να βάλουν στο χέρι την “φαμίλια των Ρομά”, μπήκε σε εφαρμογή το πρωί της 18ης Απριλίου. Οι περισσότεροι από 200 αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομικών επιχειρήσεων Αττικής, της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδος, ομάδες Ο.Π.Κ.Ε., διμοιρία ΔΙ.Α.Τ., συνοδοί αστυνομικών σκύλων με παράλληλες επιχειρήσεις σε Μέγαρα, Κόρινθο και Άργους πέρασαν χειροπέδες σε 33 άτομα, ηλικίας από 19 έως 72 ετών μεταξύ των οποίων οι πέντε αρχηγοί.