Σαλάτα με πλιγούρι, ρόδι & κολοκύθα

Συστατικά
  • 300 γρ. κολοκύθα
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. θυμάρι

Για το dressing

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σύνθεση

  • 200 γρ. πλιγούρι βρασμένο
  • σπόρους από 1 ρόδι
  • 1 αβοκάντο
  • φιλέτα από 1 πορτοκάλι
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/3 ματσάκι δυόσμο
  • 1/3 ματσάκι βασιλικό
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
  • Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ανακατεύουμε.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά.

Για το dressing

  • Σε ένα μπολ σερβιρίσματος προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, τον χυμό από το πορτοκάλι και το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.

Για τη σύνθεση

  • Βάζουμε στο μπολ σερβιρίσματος το ξύσμα από το πορτοκάλι, το πλιγούρι, την κολοκύθα, τους σπόρους από το ρόδι, το αβοκάντο σε κυβάκια, τα φιλέτα από το πορτοκάλι, το φρέσκο κρεμμύδι και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.

akispetretzikis

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ