Ρεσιτάλ υποσχέσεων από Τσίπρα -Αντέγραψε και το πρόγραμμα της ΝΔ

Η παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ χθες βράδυ, στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής, είχε μια ισχυρή σκηνοθεσία, αλλά και ένα κρυφό μήνυμα.

Η σκηνοθεσία προέβλεπε την αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς, για την επόμενη των εκλογών, από μια ομάδα νέων σε ηλικία στελεχών, όπως ο Νάσος Ηλιόπουλος και η Εφη Αχτσιόγλου, με αριστερές «περγαμηνές», και με στόχο την προσέλκυση των νέων σε ηλικία ψηφοφόρων.

Οι επιτελείς του Αλέξη Τσίπρα, με την βοήθεια των δημοσκόπων, αντελήφθησαν ότι η κινδυνολογία για την επικείμενη νίκη της ΝΔ στις εκλογές δεν αποδίδει, και αποφάσισαν να δώσουν όλο τους το βάρος, στο νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ώστε τουλάχιστον να περιορίσουν την ζημιά.
Το κρυφό μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ

Το κρυφό μήνυμα, που ανέλαβε να το εξηγήσει ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν ότι η πολιτική που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 4 χρόνια, ήταν μια πολιτική συμβιβασμού, υπό το κράτος των εκβιασμών των δανειστών, και πλέον- με την έξοδο από τα μνημόνια- το κυβερνών κόμμα θα ακολουθήσει μια τελείως διαφορετική πολιτική. Μια έμμεση συγνώμη για το 3ο μνημόνιο, που η αριστερά αναγκάστηκε να υπογράψει υπό το βάρος των συνθηκών.

Η φράση του Αλέξη Τσίπρα ότι αντιλαμβάνεται την απογοήτευση και τον θυμό εκείνων που σήκωσαν το βάρος της κρίσης, ώστε να μην μείνει κανείς αβοήθητος, ήταν χαρακτηριστική. Μια έμμεση απολογία στην μεσαία τάξη, ότι αντιλαμβάνεται τον θυμό της για την υπερφορολόγηση, αλλά αυτό δεν ήταν μια ταξικά μονομερής απόφαση- όπως έλεγαν με υπερηφάνεια όμως στο παρελθόν τα στελέχη του κόμματος και ειδικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος- αλλά μια αναγκαιότητα, λόγω της κρίσης και των δυσμενών συνθηκών. Έτσι ώστε να υπάρχουν οι πόροι για να στηριχτούν οι πιο αδύναμοι οικονομικά.
Η παροχολογία του ΣΥΡΙΖΑ

Την σκηνοθεσία και το κρυφό μήνυμα, ακολούθησε μετά η παροχολογία. Μια παροχολογία χωρίς τέλος, σχεδιασμένη να απευθυνθεί στην μεσαία τάξη, που στις ευρωεκλογές απέρριψε τον ΣΥΡΙΖΑ και έκανε την διαφορά να φθάσει στο πρωτοφανές 9,35%. Παροχολογία, σε συνδυασμό με αναφορές για το παλιό πολιτικό σύστημα, που οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία, αλλά χωρίς τις γνωστές «κορώνες» για τις ελίτ και την διαπλοκή, τα σκοτεινά συμφέροντα και την πλουτοκρατία, που οι έρευνες της κοινής γνώμης έδειξαν ότι δεν έχουν απολύτως καμία επίδραση στους ψηφοφόρους.
Πηγή: iefimerida.gr –