Πώς σπάει ο παρθενικός υμένας της γυναίκας στο σεξ (+18)

Στο μεταίχμιο ο… παρθενικός υμένας

Παρθενικός υμένας: Στο όριο των εσωτερικών και εξωτερικών οργάνων βρίσκεται ο παρθενικός υμένας. Πρόκειται για μια ελαστική μεμβράνη από λεπτό δέρμα, με ένα ή περισσότερα ανοίγματα στο κέντρο που επιτρέπει να περνάνε οι εκκρίσεις του κόλπου και το αίμα κατά την περίοδο. Στην ουσία, λειτουργεί σαν φυσικό φράγμα ανάμεσα στον κόλπο και το αιδοίο.

Συνήθως κατά τη διάρκεια της πρώτης ή των πρώτων σεξουαλικών επαφών, ο παρθενικός υμένας “σπάει”, ή πιο επίσημα, γίνεται ρήξη του παρθενικού υμένα, ο οποίος στη συνέχεια υποχωρεί φυσιολογικά προς τα τοιχώματα του κόλπου.

Η χρησιμότητα του παρθενικού υμένα για τον οργανισμό δεν είναι ξεκάθαρη, ενώ υπάρχουν γυναίκες που γεννιούνται χωρίς αυτόν. Σε άλλες ο υμένας είναι τόσο ελαστικός που μπορεί να μην σπάσει στις πρώτες ερωτικές επαφές, ενώ έχουν παρατηρηθεί και κάποιες περιπτώσεις γυναικών των οποίων ο παρθενικός υμένας υποχώρησε κατά τη γέννα.

Σύμφωνα με την παράδοση, κατά τη ρήξη του παρθενικού υμένα παρουσιάζεται μικρή αιμορραγία και ελαφρύς (ή λιγότερο ελαφρύς) πόνος, σαν τσούξιμο, αλλά αυτό δεν απαραίτητο ούτε αποτελεί λόγο ανησυχίας όταν δεν συμβαίνει.

Μάλιστα, σε κάποια κορίτσια μπορεί να συμβεί ρήξη του υμένα κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων, χωρίς καν να το αντιληφθούν. psixologikosfaros.gr