Πώς είναι το πέος ενός παρθένου άνδρα και το “πετσάκι”

Γεια σας! Ειμαι 15 χρονων και δεν εχω ερθει σε ερωτικη επαφη! Στον αυνανισμο οταν βλεπω και διεγερτικα βιντεο εκσπερματωνω μεσα σε 1 λεπτο ενω αν αυνανιστω χωρις βιντεο εκσπερματωνω σε 6 λεπτα περιπου! Μηπως πασχω απο προωρη εξπερματωση; Επισης οταν βρισκομαι σε στυση το πεος μου δεν βγαινει εξω απ το “πετσακι” ενω σε οσους ηθοποιους εχω δει σε τετοια βιντεο το κεφαλακι του πεους βγαινει εξω απ το “πετσακι” μηπως εχω προβλημα;

Στο ερώτημά σας απαντά ο Επ. Καθηγητής Γυναικολογίας – Σεξολόγος και Διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου Ζήσης Παπαθανασίου.

Αν και ο αυνανισμός αποτελεί γενικά και έναν τρόπο απόκτησης κάποιας εμπειρίας γύρω από το σεξ, είναι δύσκολο να πει κανείς σε ποιο βαθμό θα καταφέρετε να ελέγχετε την εκσπερμάτιση στο μέλλον. Να σημειώσουμ όμως ότι οι πρώτες ολοκληρωμένες επαφές στον άνδρα συνοδεύονται συνήθως από πρόωρη εκσπερμάτιση. Ο έλεγχος της εκσπερμάτισης είναι μια μαθησιακή διαδικασία την οποία αποκτάμε κάνοντας σεξ. Η έντονη ανησυχία για το μέλλον σας φορτώνει προκαταβολικά με έντον άγχος επίδοσης και αυτοπαρατήρησης. Χαλαρώστε λοιπόν και περιμένετε τις πρώτες σας επαφές. Αν κατά τη διάρκεια της στύσης δεν προβάλει η βάλανος και παραμένει καλυμένη από το πετσάκι είναι πιθανό να υπάρχει φύμωση για την οποία θα πρέπει να πάρετε τη γνώμη ειδικού γιατρού.

boro