Πώς είναι το αιδοίο της γυναίκας όταν έχει ανάψει πολύ!

Όταν ένας άνδρας διεγερθεί σεξουαλικά, η… αντίδραση του σώματος του είναι εμφανής σε αντίθεση με τις γυναίκες.

Τι συμβαίνει όμως με τη γυναίκα; Τι γίνεται μέσα στο σώμα της όταν διεγείρεται εκείνη σεξουαλικά; Τι συμβαίνει στα δικά της γεννητικά όργανα;

Την στιγμή που ο εγκέφαλος της γυναίκας διεγείρεται σεξουαλικά από κάποιο ερέθισμα, τα αιμοφόρα αγγεία διογκώνονται και αμέσως περισσότερο αίμα κατευθύνεται στα γεννητικά όργανα. Η αυξημένη κυκλοφορία του αίματος προκαλεί αύξηση των κολπικών εκκρίσεων, του φυσικού λιπαντικού του αιδοίου που αποτελείται από πρωτεΐνες και αμινοξέα. Επίσης, χιλιάδες νευρικές απολήξεις στο αιδοίο «ξυπνούν» και διογκώνεται.

Οι ιστοί στην κλειτορίδα πρήζονται και σκληραίνουν. Είναι μια «μίνι εκδοχή» αυτού που συμβαίνει στον άνδρα. Σε μεγάλη σεξουαλική διέγερση, η κλειτορίδα μπορεί να τριπλασιαστεί σε μέγεθος.

Ο τράχηλος της μήτρας μαλακώνει και όταν έρχεται σε επαφή με το οτιδήποτε, χιλιάδες σήματα στέλνονται στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να υπάρχει περεταίρω διέγερση. Επί της ουσίας η διείσδυση εκλαμβάνεται από τον εγκέφαλο όπως ακριβώς και τα προκαταρκτικά.

Σε περίπου 10% των γυναικών, οι μυς του πυελικού εδάφους που συστέλλονται δυναμικά κατά τη διάρκεια του οργασμού, μπορεί να προκαλέσουν την έκκριση διαυγούς υγρού έξω από την ουρήθρα. Αυτή είναι η «γυναικεία εκσπερμάτιση» και δεν πρέπει να συγχέεται με την ούρηση. Αυτό το υγρό αποτελείται από φυσικά σάκχαρα και όξινη προστατική φωσφατάση, μια χημική ουσία που βρίσκεται επίσης στο σπέρμα.

koolnews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ