Πότε ξεκινά η παραγωγή του VW Golf

Η VW είχε αρχικά προγραμματίσει την πρεμιέρα του επιτυχημένου της μοντέλου τον Σεπτέμβριο στην έκθεση αυτοκινήτου στην Φρανκφούρτη, όμως η εταιρία άλλαξε πλάνα και θα δώσει προτεραιότητα στο ηλεκτρικό hatchback ID, το οποίο είναι το πρώτο μοντέλο με μπαταρία της VW.

Για να γίνει το νέο Golf ξεχωριστό, η VW θέλει το αυτοκίνητο να γίνει σημείο αναφοράς στην συνδεσιμότητα. Για παράδειγμα, θα προσφέρει στους ιδιοκτήτες του την ευκαιρία να ξεκλειδώσουν το αυτοκίνητο μέσω του smartphone, μέσω ένα ψηφιακού κλειδιού. Αυτή η ενιαία λειτουργία, ωστόσο, συνδέεται με περισσότερα από 10 διαφορετικά υποσυστήματα του οχήματος, λένε οι μηχανικοί.

«Το σύστημα πλοήγησης και ψυχαγωγίας μόνο, έχει από 10 έως 20 εκατομμύρια γραμμές κώδικα. Είναι κάτι περισσότερο από την εγκατάσταση ενός ολόκληρου αυτοκινήτου πριν από 10 χρόνια», δήλωσε ανώτερος διευθυντής της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τα στάνταρ χαρακτηριστικά του Golf 8 θα περιλαμβάνουν: Διατήρηση λωρίδας οδήγησης, προβολείς LED, τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών και πλήρως ψηφιακό ταμπλό, που περιλαμβάνει οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα, η οποία θα είναι τουλάχιστον 8,25 ίντσες.

Από το πρώτο Golf που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1974, περισσότερα από 35 εκατομμύρια μονάδες του αυτοκινήτου και των παραλλαγών του, όπως το Golf Variant και το Golf Sportsvan, πωλήθηκαν παγκοσμίως.

PROTOTHEMA