Πόσο συχνά πρέπει να κάνουν τα ζευγάρια σεξ για να είναι ευτυχισμένα;

Τα αποτελέσματα από την έρευνα που πραγματοποίησε η κοινωνική ψυχολόγος Έιμι Μιουζ και η ομάδα της εξέπληξαν τους επιστήμονες

Το σεξ είναι το θεμέλιο σε μία σχέση αγάπης, όπως προκύπτει από έρευνες που επισημαίνουν πως, όσοι δεν έχουν σεξουαλικές επαφές, είναι περισσότερο λυπημένοι και απογοητευμένοι απ’ αυτούς που απολαμβάνουν τον έρωτα.

Η καθημερινότητα μπορεί να μας αγχώνει: η φροντίδα των παιδιών και τα εργασιακά καθήκοντα είναι μέσα στο «πρόγραμμα», όμως για το σεξ πρέπει να βρεθεί μία ισορροπία, όπως επισημαίνει ο σεξοθεραπευτής, Μπέρνχαρντ Μόριτς στη γερμανική εφημερίδα “Bild”.

Όταν οι άνθρωποι ικανοποιούνται σεξουαλικά, είναι πιο χαλαροί, πιο χαρούμενοι και γενικά πιο ευτυχισμένοι.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα από μια σειρά ερευνών που πραγματοποίησε η κοινωνική ψυχολόγος Έιμι Μιουζ και η ομάδα της στις οποίες συμμετείχαν συνολικά πάνω από 30.000 άνδρες και γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξέπληξαν τους επιστήμονες.

Διαπίστωσαν πως, το συχνότερο σεξ δεν έκανε τελικά πιο ευτυχισμένα τα ζευγάρια.

«Το σεξ είναι υγεία και μας κάνει ευτυχισμένους. Κατά την συνουσία το ανθρώπινο σώμα απελευθερώνει την ενδορφίνη, την “ορμόνη της ευτυχίας” που μας εξασφαλίζει ικανοποίηση και δρα κατά του στρες και του άγχους», τονίζει η Αμερικανίδα κοινωνική ψυχολόγος.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, οι άνθρωποι που κάνουν σεξ λιγότερο από μια φορά την εβδομάδα μειώνει την ικανοποίηση και την ευχαρίστηση.

«Αρκεί μία φορά την εβδομάδα σεξ για να είναι κάποιος ευτυχισμένος», όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες στην επιθεώρηση “Επιστήμη της Κοινωνικής ψυχολογίας”.

entertv