Προσοχή: Το τσιπάκι του κατοικίδιου δεν “ζει” για πάντα

Αν θεωρείτε πως επειδή κάνατε το καθήκον σας και βάλατε τσιπάκι στο ζώο σας μπορείτε να είστε ήσυχοι, δυστυχώς σας έχουμε άσχημα νέα!
Όσοι πιστεύουν πως η τοποθέτηση και η δήλωση του τσιπ τους εξασφαλίζει στην προστασία του ζώου τους θα πρέπει να αναθεωρήσουν. Το τσιπ είναι ένας μηχανισμός ο οποίος μπορεί να έχει χρόνο ζωής περίπου 25 χρόνια οπότε θεωρητικά καλύπτει και τον χρόνο της ζωής του ζώου σας, η πραγματικότητα όμως είναι λίγο διαφορετική.Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου ένα τσιπάκι «χάνεται» στο σώμα του ζώου ή απενεργοποιείται οπότε δεν μπορεί να εντοπιστεί από τα ειδικά σκάνερ. Έχουν καταγραφεί περιπτώσεις όπου το λίπος του ζώου ή το τρίχωμα εμποδίζει το μηχάνημα να το «διαβάσει».

Κατά συνέπεια οι ιδιοκτήτες και οι κτηνίατροι θα πρέπει να έχουν πάντα υπόψη τους να ελέγχουν την λειτουργία του τσιπ και να το αντικαταστήσουν αν κριθεί απαραίτητο για την μεγαλύτερη ασφάλεια του ζώου στην περίπτωση που χαθεί.

Εδώ βέβαια να πούμε πως το τσιπ δεν είναι GPS οπότε η δήλωση του στην βάση δεδομένων που υπάρχει είναι απαραίτητη μιας και εκεί καταγράφονται και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη ώστε να ειδοποιηθεί μόλις το ζώο εντοπιστεί χαμένο.

Κατά συνέπεια, σε κάθε επίσκεψη σας στον κτηνίατρο ζητήστε του εκτός των άλλων να ελέγξει και την λειτουργία του τσιπ. Ιδανικά αυτό κάντε το ανά τακτά χρονικά διαστήματα μιας και την μια μέρα μπορεί να δουλεύει αλλά την άλλη να είναι… νεκρό!

ΠΗΓΗ: dogshowsgreece.gr