Προανακριτική: Καταθέτει ξανά ο Φρουζής – Χαμός για τις διαρροές

Η ένταση δεν έλειψε ούτε αυτή τη φορά, με τη συνεδρίαση να ξεκινά με… συζήτηση για το πως έγιναν οι διαρροές της πρώτης του κατάθεσης. Ο Κωνσταντίνος Φρουζής, μάλιστα, φέρεται να είπε πως «είδα κι εγώ ότι υπήρξαν διαρροές, αλλά όχι από εμένα».

Σε ό,τι αφορά στην κατάθεσή του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος Φρουζής στα όσα έχει μπει μέχρι στιγμής στο… δεύτερο μέρος της παρουσίας του στην Προανακριτική, επιμένει ότι δεν κλήθηκε ποτέ από τους εισαγγελείς για να καταθέσει και πως δεν του έχει δοθεί αντίγραφο της δικογραφίας.

Δεν μου ανέφερε ονόματα πολιτικών η Τουλουπάκη

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, επιμένουν πως δεν ισχύει ο ισχυρισμός πως δεν κλήθηκε να καταθέσει γιατί αυτό είχε γίνει τρείς φορές: τον Φεβρουάριο του ’18, τον Μάρτιο του ‘19 και τον Απρίλιο 19 κι εκείνος επέλεξε να στείλει υπόμνημα.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος Φρουζής είπε ότι δεν έχει συναντήσει ποτέ του τους Δημήτρη Αβραμόπουλο και Ευάγγελο Βενιζέλο. Αρνήθηκε, επίσης, πως είχε συναντήσει τον Γιώργο Κουτρουμάνη. Είπε πως είχε συναντήσει δυο φορές τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και 4 -5 τον Μάριο Σαλμά και τον Άδωνι Γεωργιάδη, παρουσία πάντα μελών του ΣΦΕΕ. Για τον Παναγιώτη Πικραμμένο υποστήριξε ότι τον συνάντησε μια φορά στο φουαγιέ στο Μέγαρο Μουσικής.

Αναφερόμενος στον Ανδρέα Λοβέρδο είπε πως τον έχει δει μια φορά στο προαύλιο του υπουργείου Υγείας μαζί με άλλα περίπου 20 άτομα, ενώ αναφέρθηκε εκ νέου στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία, όπως φέρεται να είπε, τον κάλεσε όχι για να καταθέσει αλλά “για να της πω αυτά που ήθελε“.

“Είδα και τον Τσίπρα πριν το ’15”

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής φέρεται, επίσης, να είπε ότι πριν από το 2015 είχε συναντηθεί με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και με τον (μετέπειτα υπουργό Υγείας) Ανδρέα Ξανθό «πολλές φορές» αλλά και «τρεις φορές με τον Σταθάκη». «Συναντήθηκα πριν από το ’15 και με τον Τσίπρα, πριν από το νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης Σαμαρά που μείωνε τις τιμές και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το ψήφισε».

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Novartis υποστήριξε ότι “ο τζίρος εκτοξεύτηκε επι ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας μάλιστα λόγο για “αλματώδη αύξηση”.