ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ! Δίνουν με νόμο στους ξένους να αποφασίσουν για ΜΕΤΡΟ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΒΟ και «Κτιριακές Υποδομές»

Τσουνάμι αποκρατικοποιήσεων ετοιμάζει η κυβέρνηση με ρύθμιση που προωθείται με διαδικασίες εξπρές για την ιδιωτικοποίηση του ΜΕΤΡΟ, της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, της ΕΒΟ και της «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ».

Όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις εντάσσονται άμεσα στο νέο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων – τη λεγόμενη Εταιρεία Δημόσιων Συμμετοχών- κρατικές εταιρείες και οργανισμοί όπως οι αστικές συγκοινωνίες, τα ΕΛΤΑ και το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αμαρουσίου.

Στο διοικητικό συμβούλιο του Υπερταμείου θα μετέχουν εκπρόσωποι των δανειστών, που θα αποφασίζουν για την τύχη της δημόσιας περιουσίας.

Κυβερνητικές μεθοδεύσεις για να κρύψουν την λίστα με τα κρατικά περιουσιακά στοιχεία που βγαίνουν προς εκποίηση καταγγέλλει η αντιπολίτευση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης κατέθεσε το παράρτημα με τις ΔΕΚΟ που μπαίνουν στο υπερταμείο και τα ακίνητα που παραμένουν στο ΤΑΙΠΕΔ, χωρίς όμως να καταθέσει την λίστα με τα 14 ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ που πάνε στο Ταμείο.

Σύμφωνα με τα κατατεθέντα παραρτήματα οι ΔΕΚΟ που περνάνε άμεσα στο Ταμείο (σ.σ. με την έναρξη λειτουργίας του) είναι: ΟΑΣΑ, ΟΣΥ ΑΕ, ΣΤΑΣΥ ΑΕ, ΟΑΚΑ και ΕΛΤΑ ΑΕ ενώ σε επόμενο διάστημα θα μπουν οι: ΕΥΑΘ ΑΕ, ΕΥΔΑΠ ΑΕ, ΕΛΒΟ ΑΕ, Αττικό ΜΕΤΡΟ ΑΕ, Κτηριακές Υποδομές ΑΕ και ΔΕΗ ΑΕ