Πλησιάζει η «ώρα μηδέν» για την Σαντορίνη

Του Βασίλη Κασιμάτη

Αργός θάνατος για το δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό της Ευρώπης. Εν μέσω Δεκαπεντάγουστου και η Σαντορίνη παρουσιάζει για τον Αύγουστο μείωση εισπράξεων κατά 25% από τον Ιούλιο. «Ο χειρότερος Αύγουστος όλων των εποχών», είναι συμπερασματικά η θέση των επιχειρηματιών του κλάδου, που διαπιστώνουν ότι οι κραυγές τους, των περασμένων ετών προς την εγκληματική δημοτική αρχή … δεν έπιασαν τόπο!

Εγκληματίας δεν είναι μόνο αυτός που καταδικάζεται από τα κακουργιοδικεία. Μεγαλύτερος εγκληματίας είναι εκείνος που αδικεί ολόκληρες κοινωνίες και υποθηκεύει αρνητικά το μέλλον των επόμενων γενεών. Και ο λόγος… για τον δήμαρχο Σαντορίνης Νίκο Ζωρζο. Κατά τη δική μου γνώση και δημοσιογραφική εμπειρία, ο χειρότερος Δημαρχος τα τελευταία 50 χρόνια σε όλη την επικράτεια. Η τουριστική πολιτική του οποίου, ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.

Η εγκληματική του αδιαφορία σε υπερμεγέθη. Μαζί με τη δημοτική του ομάδα, οι απόλυτοι υπεύθυνοι αυτής της κατρακύλας. Λιμανι: σε άθλια χάλια. Αεροδρόμιο: σε άθλια χάλια (ελεω fraport). Υποδομές: σε άθλια χάλια (ελεω δημάρχου Ζωρζου). Κι όμως… σε αντιδιαστολή …(ΕΠΙΣΗΜΟ): Η Σαντορίνη ανήκει λόγω φυσικού καλλους τη τελευταία δεκαετία στη λίστα των 5 καλύτερων τουριστικών προορισμών παγκοσμιως. Θα έπρεπε να εχει λοιπόν καλύτερες υποδομές και καλύτερη κυβερνητική αντιμετώπιση κι από το ΜοντεΚαρλο. Κι όμως… αντιμετωπίζεται από τους: δήμαρχο, περιφερειάρχη, κυβέρνηση, σαν … χωματερή! Το σύνολο της τοπικής κοινωνίας τους καταδικάζει. ΟΛΟΥΣ. ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΡΑ, η περιοχή με το μεγαλύτερο τουριστικό έσοδο πανελλαδικώς, θα σβήσει. Έτσι απλά. Ήδη σβήνει.

Το βάρος της ευθύνης πλέον βρίσκεται στα χέρια της τοπικής κοινωνίας και των επιχειρηματιών που αν δεν φροντίσουν να αλλάξουν ριζοσπαστικά οι ίδιοι πλέον την κατάσταση, πετώντας αρχής εξαρχής στη θάλασσα τους προαναφερόμενους εγκληματίες, απλά αυτοί θα πεινάσουν και η Σαντορίνη θα καταντήσει τόπος διακοπών για τους λαθρομετανάστες του Τσίπρα και για τους τζαμπατζήδες κινέζους.