Παραπομπή Κατσίκη ζητούν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Οσα δεν έπραξαν εντός της Ολομέλειας και εγκαίρως, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να κάνουν με μία ημέρα καθυστέρηση και μέσω κίνησης που δημοσιοποιήθηκε μετά το τέλος της ονομαστικής ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου για την Υιοθεσία και Αναδοχή:Υπογράφουν επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής με την οποία ζητούν από τον κ. Ν. Βούτση την παραπομπή του συγκυβερνώντος βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ.Κατσίκη στην επιτροπή Δεοντολογίας, εξαιτίας του περιεχομένου της ομιλίας του για το προαναφερθέν νομοσχέδιο, και ειδικότερα για την διάταξη περί την δυνατότητα να γίνουν ανάδοχοι ομόφυλα ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης.

«Με αφορμή τις χθεσινές, απαράδεκτες, άκρως προσβλητικές, ομοφοβικές δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδοχή και την υιοθεσία – δηλώσεις που παραπέμπουν ξεκάθαρα σε ρητορική μίσους – οι υπογράφοντες και υπογράφουσες βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ, ζητάμε – κατ’ εφαρμογή του άρθρου 2 του Κώδικα Δεοντολογίας, και με ανάλογη εφαρμογή των άρθρων του Κανονισμού – την παραπομπή του
κ. Κατσίκη, στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής» αναφέρουν στην επιστολή τους 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται πως πολλοί εξ αυτών είχαν την δυνατότητα και με τις παρεμβάσεις τους εντός της Ολομέλειας να σχολιάσουν την τοποθέτηση του μέλους της δικομματικής κυβερνώσας πλειοψηφίας, πλην όμως ουδέν είπαν. Υπενθυμίζεται ότι εκτός των άλλων ο κ. Κατσίκης είχε σχεδόν παρομοιάσει την παιδοφιλία με την ομοφυλοφιλία.

usay