Παραδόθηκε ο Τούρκος που σκότωσε τον Σολωμό Αποστολίδη

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, ο ύποπτος για τον φόνο του Σολωμού Αποστολίδη, πρώην στρατιωτικού, στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, φέρεται να παραδόθηκε στην Τουρκική Αστυνομία και να παραδέχθηκε ότι χτύπησε το θύμα με πέτρα στο κεφάλι.

Ο Ερντίντς Σεντούρκ, 22 ετών, παραδόθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση της Γιάλοβας στην Τουρκία και ανακρινόμενος είπε ότι κτύπησε τον Αποστολίδη στο κεφάλι, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν σίγουρος ότι πέθανε από το κτύπημα.

Επίσης, ανέφερε ότι εγκατέλειψε τη σκηνή και επέστρεψε στην Τουρκία, αρχικά στην Αντιόχεια, από όπου πήγε στα Άδανα και μετά στη Γιάλοβα. Επιπλέον, ανέφερε ότι παραδόθηκε μόλις έμαθε ότι ο Αποστολίδης ήταν νεκρός.

Ο πρώην στρατιωτικός δηλώθηκε ως αγνοούμενος στις 28 Μαρτίου. Τουρκοκυπριακά Μέσα Ενημέρωσης, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μετέδωσαν ότι ο  θεάθηκε για τελευταία φορά να εξέρχεται από καζίνο στην Κερύνεια, μαζί με τον δράστη.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο Κύπρου, η νεκροψία, που διενεργήθηκε σε νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία, κατέδειξε ως αιτία θανάτου την κρανιοεγκεφαλική κάκωση και εγκεφαλική αιμορραγία, συνεπεία χτυπήματος με αμβλύ όργανο, πιθανότατα σφυριού, πόρισμα που επιβεβαιώνει τις αρχικές εκτιμήσεις για εγκληματική ενέργεια.

Η σορός έφερε ακόμα εγκαύματα στο πρόσωπο και καμένα ρούχα, κάτι που δείχνει ότι ο δράστης προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του βάζοντας φωτιά.

Η κηδεία του Αποστολίδη έγινε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, στην Περιστερώνα.

newsbeast