Παπαγγελόπουλος: Ο Σαμαράς κατακρεούργησε το τεκμήριο της αθωότητας

Tο θέμα απιστίας έχει παραγραφεί, ενώ η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα δεν έχει διαγραφεί. Εγώ θεωρώ ότι ούτε η δωροδοκία δεν έχει παραγραφεί», τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ενώ μεγάλο μέρος της ομιλίας του αφιέρωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος για να απαντήσει στον Αντώνη Σαμαρά που την προηγούμενη εβδομάδα κατέθεσε μήνυση σε βάρος του πρωθυπουργού, του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και των ανακριτών διαφθοράς που χειρίζονται τη δικογραφία της Novartis.

«Τα γελοία και ανήθικα ψέματα και συκοφαντίες κάποιων με έχουν εξοργίσει. Έχω ιδιαίτερη εκτίμηση για κάποιους από τους εμπλεκομένους στην υπόθεση. θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει τίποτα σε βάρος τους! Και αν προκύψει όμως δε θα πω οτιδήποτε σε βάρος τους. Η σχέση μας έρχεται από παλιά αλλά άφιλος δεν υπήρξα ποτέ», είπε αρχικά ο κ. Παπαγγελόπουλος και πρόσθεσε βάζοντας στο στόχαστρο τον πρώην πρωθυπουργό:

«Το τεκμήριο αθωότητας κατακρεουργήθηκε από κ. Σαμαρά! Είμαι υποχρεωμένος να αναφερθώ στις ανοίκειες συκοφαντικές επιθέσεις! Αντιλαμβάνομαι τη δυσχερή θέση κάποιων και εύχομαι να αποδειχθούν όλοι αθώοι. Πρέπει να καταλάβουν όμως ότι οι αντιδράσεις τους δεν τους βοηθούν καθόλου!

Υπάρχει λογικός άνθρωπος που μπορεί να σκεφτεί ότι για διεθνές σκάνδαλο εγώ ως εκτελεστικός βραχίονας του Τσίπρα,  έστησα και καθοδηγώ τέτοια σκευωρία; Αν ισχύει αυτό αδικούμαι και θα πρέπει να αναλάβω καθήκοντα διοικητού της CIA».

Και συμπλήρωσε: «Τώρα που το σκέφτομαι ο κ. Σαμαράς θα έπρεπε να μιλήσει και με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών για να ζητήσει από το FBI να σταματήσει την έρευνα» είπε με προφανή ειρωνική διάθεση ο κ. Παπαγγελόπουλος και διαβεβαίωσε ότι «η έρευνα για το σκάνδαλο της Novartis θα συνεχιστεί και απ’ την ελληνική δικαιοσύνη αλλά και απ’ το FBI».

«Η επιχείρηση τρομοκρατίας δεν θα περάσει. Επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν μάρτυρες, δικαστές, ακόμη και τον πρωθυπουργό της χώρας» ήταν η κατηγορία που εξαπέλυσε ο αναπληρωτής Δικαιοσύνης.

«Ποτέ μου δεν είχα προστάτες, άλλοι έχουν προστάτες» συνέχισε και κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι υπερβάλλει όταν μιλά για εμφυλιοπολεμικό κλίμα.

«Έλεος, τόση φαντασία αγγίζει τα όρια της παράνοιας» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

«Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο δεν διαθέτω και δεν χρησιμοποιώ», «η επιχείρηση τρομοκρατίας κατά προστατευομένων μαρτύρων, εισαγγελικών λειτουργών και πολιτικών σας αντιπάλων είναι μέγιστη δημοκρατική εκτροπή».

«Οι απειλές ότι θα μας κλείσουν φυλακή προσιδιάζουν σε μαφιόζικες μεθόδους και παρακρατικούς μηχανισμούς» υποστήριξε ο κ. Παπαγγελόπουλος και πρόσθεσε:

«Αλήθεια, τι εννοεί ο κ. Σαμαράς όταν λέει ότι θα μας πάει μέχρι τέλους; Τη φυσική μας εξόντωση; Να ξέρει ότι ακόμη και μία γλάστρα να πέσει στο κεφάλι τους είναι προφανές τι θα σκεφτούν όλοι».

usay