Πέταξε στον κάδο το μωρό της αφού το έπνιξε

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν την Κυριακή δύο γυναίκες, αλβανικής καταγωγής αλλά με ελληνική ταυτότητα, οι οποίες φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση του νεκρού βρέφους που εντοπίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για την 19χρονη μητέρα του μωρού και τη μητέρα της, οι οποίες φέρονται να ομολόγησαν ότι σκότωσαν το βρέφος και το έριξαν στον κάδο, καθώς, όπως υποστήριξαν, «επρόκειτο για ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη».

Οι δύο γυναίκες εντοπίστηκαν έπειτα από ελέγχους των αστυνομικών αρχών σε σπίτια της γύρω περιοχής με βάση το DNA που είχε βρεθεί στον τόπο του εγκλήματος.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να έχει πει η 19χρονη στην αστυνομία, είχε γνωρίσει τον πατέρα του παιδιού μέσω ίντερνετ (Facebook) και το μωρό «προέκυψε» χωρίς να το θέλει κανένας από τους δύο. Μετά τη γέννηση του βρέφους, η νεαρή παιδοκτόνος στραγγάλισε το μωρό και κατόπιν η μητέρα της το μετέφερε στον κάδο και το πέταξε.

Πώς έφτασαν στα ίχνη της παιδοκτόνου

Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές στο zougla.gr, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που ανέλαβαν την έρευνα της υπόθεσης λειτούργησαν με βάση τη στατιστική. Γνώριζαν, δηλαδή, ότι οι γυναίκες που προβαίνουν σε τέτοιου είδους πράξεις είναι συνήθως από 19 έως 25 ετών. Έτσι έψαξαν τις κοπέλες σε αυτό το εύρος ηλικίας που διαμένουν στην περιοχή, έλαβαν δείγματα DNA και κατάφεραν να φτάσουν στην 19χρονη μητέρα.

Υπενθυμίζεται ότι το πτώμα του βρέφους είχε εντοπιστεί από ρακοσυλλέκτη σε κάδο στη συμβολή των οδών Πίνδου και Ανατολικής Ρωμυλίας, στην Πετρούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μωρό ήταν σε πλήρη ακαμψία και με τον ομφάλιο λώρο.

Οι συλληφθείσες αναμένεται να οδηγηθούν στις αρμόδιες Αρχές.

zougla