Ο ”τυφώνας” Τραμπ σκορπάει τα πάντα στο πέρασμα του περνώντας και από την Αγγλία!

Μόλις χθες την Πέμπτη έφτασε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην Αγγλία, για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του και μέσα σε αυτές τις λίγες ώρες, σήκωσε σύννεφο σκόνης στο πέρασμα του, ξεκινώντας με τη συνέντευξη που έδωσε στη Sun!

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, την ”είπε” στην Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το Brexit, και ουσιαστικά ανέφερε ότι προτιμά για Πρωθυπουργό τον  Μπόρις Τζόνσον!

Συγκεκριμένα, είπε: “Λοιπόν, νομίζω ότι η συμφωνία που πάει να κλείσει δεν είναι η συμφωνία που ψήφισε ο (βρετανικός) λαός, δεν είναι η συμφωνία για την οποία έγινε το δημοψήφισμα” στο Ηνωμένο Βασίλειο για την αποχώρηση από την ΕΕ» και συνεχίζει: “Είχα πει στην Τερέζα, την οποία συμπαθώ, της είχα πει τις απόψεις μου για το τι έπρεπε να κάνει, το πώς έπρεπε να διαπραγματευθεί (…) Θα έλεγα ότι πιθανόν πήγε προς την αντίθετη κατεύθυνση”, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης δήλωσής του μπροστά στις κάμερες, ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε για δυο πολύ παραγωγικές μέρες και έκρινε ότι στο δείπνο της Πέμπτης εκείνος και η Τερέζα Μέι δεν είχαν αναπτύξει ποτέ άλλοτε τόσο παραγωγική σχέση όσο χθες βράδυ. “Μιλήσαμε για μια ώρα, για μιάμιση ώρα. Ήταν πραγματικά κάτι.

Σήμερα θα μιλήσουμε για εμπόριο και θέματα στρατιωτικής συνεργασίας. Είδαμε κάποια απίθανα πράγματα κατά της τρομοκρατίας που γίνονται σε συνεργασία με τις ΗΠΑ. Αυτή η σχέση είναι πολύ πολύ δυνατή. Έχουμε καλή πολύ καλή σχέση. Θα δώσουμε και συνέντευξη Τύπου σε λίγο και θα απαντήσουμε σε ερωτήσεις τότε. Τώρα θα συζητήσουμε θέματα που γίνονται στη Μέση Ανατολή και αλλού“.

Πάντως, όταν ένας από τους δημοσιογράφους του ζήτησε σχόλιο για όσα είπε στη Sun, ο Αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε ξανά να απαντήσει.

Εν τω μεταξύ, ένα μικρό αερόστατο με την μορφή του Ντόναλντ Τραμπ ως ένα πορτοκαλί μωρό που κλαίει, υψώθηκε σήμερα  από τους αντιπάλους του έξω από το κοινοβούλιο καθώς και πραγματοποιήθηκαν πολλές προγραμματισμένες διαδηλώσεις με αφορμή την άφιξή του στην βρετανική πρωτεύουσα.

 

Για όλα τα παραπάνω δήλωσε στην εφημερίδα Sun ότι : “Φαντάζομαι ότι όταν φουσκώνουν αερόστατα για να με κάνουν να αισθανθώ ανεπιθύμητος δεν υπάρχει για μένα κανένας λόγος να πάω στο Λονδίνο”, δήλωσε ο Τραμπ στην εφημερίδα.

“Αγαπούσα πολύ το Λονδίνο. Δεν το έχω επισκεφθεί εδώ και πολύ καιρό. Αλλά όταν σε κάνουν να νιώθεις ανεπιθύμητος, γιατί να μείνω εκεί;”.