Ο Θωμαΐδης «βλέπει» μείωση κρουσμάτων πριν το Πάσχα

λύματα

Τάση ύφεσης «δείχνουν» τα λύματα στην Αττική, με τον Νίκο Θωμαΐδη να εμφανίζεται αισιόδοξος πως αυτό μπορεί να σημαίνει πως θα δούμε μείωση των κρουσμάτων πριν από το Πάσχα. Μια εκτίμηση – ελπίδα μετά τα πάνω από 4.000 κρούσματα και το ρεκόρ διασωληνωμένων χθες…

Τα λύματα Aττικής δείχνουν τάση ύφεσης εδώ και 3 εβδομάδες και επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι αυτό θα μεταφραστεί σε μείωση κρουσμάτων που θα αρχίσει πριν το Πάσχα, είπε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης μιλώντας την Τετάρτη (14.04.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Είπε επίσης ότι έχει μειωθεί ο βαθμός θετικότητας, αλλά συγχρόνως παραμένει σε υψηλά επίπεδα το ιικό φορτίο. Κατά την καθηγητή, αυτό που πρέπει να παρακολουθείται είναι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Εκτίμησε πως πολύ αργά θα μειωθούν οι εισαγωγές στις ΜΕΘ και οι θάνατοι.

  

Που υπάρχει ύφεση, σταθερότητα ή αύξηση ιικού φορτίου

Ο καθηγητής ανέφερε μεταξύ άλλων πως από τον δείκτη λυμάτων φαίνεται πως υπάρχουν περιοχές που έχουν ύφεση όπως η Αττική αλλά και άλλες που εμφανίζουν σταθερό υψηλό ιικό φορτίο όπως Θεσσαλονίκη και Πάτρα καθώς και περιοχές όπου αυξάνεται, όπως η Κρήτη. 

Παράλληλα, σημείωσε πως στα λύματα υπάρχουν και ευρήματα σημαντικής αύξησης στην χρήση αγχολυτικών και καταθλιπτικών καθώς και κοκαΐνης ως αποτέλεσμα της αύξησης της διακίνησης. 

To άρθρο Ο Θωμαΐδης «βλέπει» μείωση κρουσμάτων πριν το Πάσχα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .