Ο εισαγγελέας θα ειναι ο νέος παίκτης του Game of Love! – Ερευνα για τις ανταλλαγές και τα λεσβιακά

Με το που έκανε πρεμιέρα την προηγούμενη εβδομάδα, μάζεψε όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του. Ο λόγος για το αμφιλεγόμενο νέο ριάλιτι του ΑΝΤ1 «Game of Love».

Το παιχνίδι, αν και περιλαμβάνει ερωτικό περιεχόμενο, προβάλλεται πολύ νωρίς και στην prime time της τηλεόρασης, δηλαδή στις 9 το βράδυ, γεγονός που τελικά δεν πέρασε απαρατήρητο από τη Δικαιοσύνη και τελικά και από το ΕΣΡ, μετά από σωρεία καταγγελιών στον σταθμό.

Χαρακτηρίζεται από τον σταθμό ως το «παιχνίδι των προκλήσεων και των ανατροπών» ενώ σύμφωνα με τους κανόνες του, τα ζευγάρια που συμμετέχουν πρέπει να κρατήσουν κρυφό τον έρωτά τους και αν δεν τα καταφέρουν πρέπει να «χωριστούν».

 

 

Το παιχνίδι κατηγορείται ότι προάγει ανήθικες πρακτικές, μη παραδεκτές από την πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας. Επίσης έχουν καταγραφεί καταστάσεις ερωτικής συνεύρεσης μεταξύ των παικτών, έστω και με θολά ή ασαφή πλάνα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχει ασκηθεί ακόμα και σωματική βία (χαστούκια).

Ακολούθησε η παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας την οποία θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Παναγόπουλος.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα διερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί ασέμνων από τους υπευθύνους του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 ενώ στο στόχαστρο μπαίνουν και τα μέλη του ΕΣΡ, καθώς θα ελεγχθεί το ενδεχόμενο να έχουν διαπράξει παράβαση καθήκοντος.

Με καθυστέρηση, όπως εκτιμούν πολλοί, το ΕΣΡ σήμερα το μεσημέρι έστειλε κλήση στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για το ριάλιτι. Όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη το Συμβούλιο κινήθηκε λαμβάνοντας υπ’ όψιν του σωρεία καταγγελιών σχετικά με την ποιότητα του προγράμματος.  Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Μαΐου στις 10.00.

pronews