Ο Δαίδαλος ξεκίνησε: Υδροστρόβιλος, χαλάζι & καταιγίδες πλήττουν την Ελλάδα

Ξεκίνησε η κακοκαιρία στην Ελλάδα, καθώς έφτασε το πρώτο ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό για φέτος, ο «Δαίδαλος».

Ηδη η κακοκαιρία χτύπησε σε Κεφαλονιά, Πρέβεζα και Πάτρα. Η ραγδαία αλλαγή του καιρού με βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους ξεκίνησε από τα δυτικά και αργότερα θα πλήξει τα βόρεια, ενώ αργά το βράδυ ισχυρά φαινόμενα περιμένουμε στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Υδροστρόβιλος στην Κεφαλονιά 

Ένα σπάνιο φαινόμενο έκανε την εμφάνισή του σήμερα το πρωί έξω από το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς.

Ένας υδροστρόβιλος «χτύπησε» σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο του χωριού Μηνιές.

Το διπλό κυκλικό σύστημα θύελλας έπληξε τη θαλάσσια περιοχή των Μηνιών, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους, που δεν πίστευαν στα μάτια τους. Από το σπάνιο φαινόμενο ευτυχώς δεν προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Πάτρα: Μπουρίνι σάρωσε την πόλη

Στην Πάτρα εκδηλώθηκε έντονη βροχή με πολύ δυνατούς ανέμους. Έπεσαν δέντρα και κλαδιά σε Μονοδένρι, Θεμιστοκλέους και Σωσιπάτρου κ.α. Πολλή δουλεία είχε και η Πυροσβεστική, καθώς κλήθηκε για τρεις αντλήσεις στον Νέο Δρόμο. Την ίδια στιγμή πλημμύρισαν δρόμοι στο Ρίο και ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση γύρω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό στο Ρίο, προς τον Καστελόκαμπο, πάνω και κάτω από τις γραμμές.

Πλημμύρισε το υπόγειο του νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας

Tην ίδια ώρα, τα νερά της βροχής σχημάτισαν… λίμνη στην πίσω πλευρά το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας, στο πάρκινγκ, με κίνδυνο να πλημμυρίσει το υπόγειο. Η στάθμη του νερού είχε ανέβει επικίνδυνα προκαλώντας την ανησυχία των υπευθύνων.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός στο προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος καθώς υπήρχε κίνδυνος τα νερά από το πάρκινγκ να καταλήξουν στο εσωτερικό του νοσοκομείου.

iefimerida