Οριστικό φινάλε: Αυτές είναι όλες οι τηλεοπτικές εκπομπές και τα σήριαλ που κόβονται

Ο προγραμματισμός των καναλιών για το β’ μισό της σεζόν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη,

καθώς αυτή είναι η εποχή των διορθωτικών κινήσεων, η επιτυχία των οποίων θα κρίνει εν πολλοίς και το αποτέλεσμα της χρονιάς.

Σε σχέση με πέρυσι, όπου ο τυφώνας Survivor παρέσυρε τα πάντα στο διάβα του, τα πράγματα φέτος είναι πιο υποτονικά. Κανένα πρόγραμμα δεν πλησίασε καν τη δυναμική του reality επιβίωσης του ΣΚΑΪ και οι προσπάθειες «Ε» και ΑΝΤ1 να βγάλουν ένα παρεμφερές κόνσεπτ για να σημειώσουν ανάλογη επιτυχία, έπεσαν στο κενό.

Πολλά ακούγονται για τις εκπομπές και τις σειρές που θα κοπούν και για εκείνες που κινδυνεύουν άμεσα καθώς οι επιδόσεις τους στον πίνακα τηλεθέασης είναι εξαιρετικά μέτριες. Πάμε να δούμε τι ισχύει και τι όχι για τις εκπομπές και τις σειρές που βρίσκονται στο μάτι του τηλεοπτικού κυκλώνα:

Παραμύθι αλλιώς: Έχει ήδη ρίξει αυλαία πριν την ώρα του και φυσικά δεν θα βγει νέος κύκλος στο β’ μισό της σεζόν. Το παραμύθι ξεκίνησε καλά, όμως ποτέ δεν αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό όσο θα περίμεναν οι συντελεστές του, σημειώνοντας μονοψήφια νούμερα τηλεθέασης.

Alpha ρεπορτάζ: Από τις πιο αξιόλογες δημοσιογραφικές προσπάθειες, με τη Ράνια Τζήμα να δείχνει πιο ώριμη από ποτέ στην παρουσίαση, όλα δείχνουν ότι δεν θα πάρει το πράσινο φως για το δεύτερο μισό καθώς δεν δείχνει να ανακάμπτει και ο χρόνος πιέζει απελπιστικά.

4Χ4: Η σειρά του Δημήτρη Αρβανίτη, όπου τέσσερις γυναίκες ξαναβρίσκονται έπειτα από χρονιά και αποφασίζουν να θέσουν τους άνδρες τους σε μια ριψοκίνδυνη δοκιμασία, διεκδικώντας η μία τον σύζυγο της άλλης, χωρίς οι ίδιοι να γνωρίζουν ότι πρόκειται περί σχεδίου, είναι μια νέα, φρέσκια πρόταση, η οποία δεν είχε την επιτυχία που το κανάλι θα περίμενε. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η σειρά θα ρίξει αυλαία και δεν θα συνεχιστεί μέσα στο 2018.

2/2: Υπό νορμάλ συνθήκες από αρχές Γενάρη όλο το πρόγραμμα του «Ε», θα ήταν στον αέρα, καθώς η συμφωνία προέβλεπε ότι θα αναλάμβανε το κανάλι η πλευρά Σαββίδη. Αυτή τη στιγμή όμως φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο μέσα στον Γενάρη, καθώς η άλλη πλευρά δεν βοηθά στην ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα. Σε κάθε περίπτωση η εκπομπή 2/2 είτε έτσι είτε αλλιώς είναι σε πολύ δύσκολη θέση, λόγω των χαμηλών πτήσεων της στους πίνακες τηλεθέασης. Όσο για την εκπομπή του Μένιου Φουρθιώτη, υπάρχει συμφωνία να ολοκληρώσει κανονικά τη σεζόν και δεν ισχύουν όσα γράφονται για κόψιμό της τον Γενάρη.

Ό,τι να ‘ναι: Η σατιρική εκπομπή του ΣΚΑΪ, η οποία είχε σημειώσει εξαιρετικά νούμερα τηλεθέασης την περυσινή σεζόν δεν θα βγει στον τηλεοπτικό αέρα, ούτε στις αρχές του νέου χρόνου.

Kick Off: Ισχύει ακριβώς το ίδιο με το «Ό,τι να ‘ναι». Η αθλητική εκπομπή του ΣΚΑΪ δεν θα εμφανιστεί στους δέκτες μας ούτε στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Κόκκινο νυφικό: Ο Alpha θέλει να στηρίξει όσο μπορεί το δεύτερο παιδί του Ανδρέα Γεωργίου, όμως οι επιδόσεις της σειράς δεν βοηθάνε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση, όμως αν δεν ανεβάσει άμεσα στροφές, πολύ δύσκολα θα ολοκληρώσει τη σεζόν.

Ο άνδρας των ονείρων μου: Η σειρά του Star δεν πηγαίνει όπως θα περίμεναν οι άνθρωποι του καναλιού, όμως το Star πολύ δύσκολα κόβει εκπομπή του μεσούσης της σεζόν. Έτσι, «Ο άνδρας των ονείρων μου» θα βγει σίγουρα και το δεύτερο μισό και στο τέλος της σεζόν θα παρθεί η οριστική απόφαση για το αν θα κοπεί ή όχι (αν συνεχίσει έτσι βέβαια είναι σχεδόν βέβαιο ότι τέλος της σεζόν ρίχνει αυλαία).

«Ελένη»: Παρά τα όσα γράφονται ο Alpha δεν έχει καμία πρόθεση να κόψει (τώρα) την εκπομπή της Μενεγάκη. Ακόμα και αν τα πολύ χαμηλά νούμερα τηλεθέασης συνεχιστούν η εκπομπή θα ολοκληρώσει κανονικά τη σεζόν και τότε θα συζητηθούν όλα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τα τωρινά δεδομένα και αν τα νούμερα παραμείνουν χαμηλά, αυτό που πριν από λίγα χρόνια φάνταζε απίθανο, τώρα θα μοιάζει φυσιολογική εξέλιξη. Το φινάλε δηλαδή της εκπομπής ή το μεγάλο ψαλίδι στο κόστος της παραγωγής, προκειμένου να συνεχίσει και τη νέα σεζόν.

Πηγή: menshouse