Οι 7 διαφορές του απλού σεξ από το καλό σεξ

Ποια είναι η διαφορά του σεξ από το καλό σεξ; Τι είναι αυτό που μπορεί να μας απογειώσει στο κρεβάτι και να μας ικανοποιήσει στο έπακρο σεξουαλικά; Γιατί κάποιοι απολαμβάνουν τον έρωτα και άλλοι τον βιώνουν απλά σαν μια λειτουργία του ανθρωπίνου σώματος; Ας δούμε ποια είναι τα συστατικά που κάνουν τη συνουσία πραγματικά εκρηκτική.

1.       Η χημεία. Είναι το Νο 1 συστατικό του εκπληκτικού σεξ. Ο έρωτας είναι εγκεφαλικό ζήτημα. Οι ορμόνες που απελευθερώνονται μπορούν να φέρουν τους δυο εραστές πραγματικά σε έκσταση ειδικά όταν υπάρχει πάθος. Η συναισθηματική ικανοποίηση που νιώθουμε όταν κάνουμε έρωτα με εκείνον/ εκείνη που ποθούμε είναι κάτι που δεν μπορεί να αναπληρωθεί σε καμία περίπτωση με τις περιστασιακές συνευρέσεις όσο διεγερτικές και αν είναι. Το σεξ δεν είναι μονάχα σωματική ανάγκη.

2. Το να μη λειτουργείτε με τη λογική. Να μη φτυλακίζετε τον νου και το σώμα σας. Για να είναι το σεξ απολαυστικό πρέπει και οι δυο εραστές να παραδίδονται στον έρωτά τους. Να μη διστάζουν να εκφράσουν στο κρεβάτι τα ζωικά τους ένστικτα. Να μη φοβούνται πως θα εκτεθούν να μη ντρέπονται. Δοκιμάστε να κάνετε σεξ χωρίς να ντρέπεστε. Αφήστε το σώμα σας να κινηθεί ελεύθερα, φωνάξτε, βγάλτε βογγητά αγγίξτε το σώμα του συντρόφου σας χωρίς συστολή.

3.      Βγείτε από τον εαυτό σας. Μην αντιμετωπίζετε το σεξ σαν αυτοικανοποίηση. Ο στόχος δεν είναι να φτάσετε σε οργασμό, ο στόχος είναι να βιώσετε την ηδονή και μέσα από την ικανοποίηση του συντρόφου σας. Όταν ο ενθουσιασμός και η διέγερση αφορά και τους δυο το σεξ γίνεται εκπληκτικό. Το νοιάξιμο είναι η βασική αρχή της ηδονής.

4.      Το ταξίδι είναι ο προορισμός. Όσο περισσότερο ξεχνάτε το στόχο του οργασμού τόσο περισσότερο θα το απολαύσετε. Αφεθείτε. Στο σεξ δεν κρίνονται οι επιδόσεις σας. Μη κάνετε δυσλειτουργικές σκέψεις για το σώμα σας, τις κινήσεις, την ταχύτητα. Αφεθείτε στην απόλαυση και όλα θα έρθουν.

5.      Ανακαλύψτε καινούργια πράγματα. Στη συμπεριφορά σας, στη συμπεριφορά του συντρόφου σας. Στο σώματά σας. Παίξτε με ερωτογόνες ζώνες που ποτέ δεν έχετε αγγίξει. Δοκιμάστε νέες στάσεις ακόμα και αν σας φαίνονται χαζές. Σπάστε τη ρουτίνα. Μην κάνετε σεξ με πρόγραμμα σαν να πρόκειται για μια τυπική διαδικασία. Κάντε εκπλήξεις στο έτερον σας ήμισι. Νιώστε λίγο όπως παλιά: όταν ήσασταν νέοι και δεν περιμένατε να έρθει το Σαββατοκύριακο για να πλαγιάσετε μαζί στο κρεβάτι.

6.      Ακούστε και το σώμα σας στην επιλογή ερωτικού παρτενέρ. Πολλές φορές οι άνθρωποι για κοινωνικούς λόγους επιλέγουν τον σύντροφο που πρέπει και όχι εκείνον που πραγματικά τους διεγείρει. Οι επιπτώσεις είναι εμφανείς φυσικά και στην ερωτική ζωή. Στο σεξ δε συναντώνται μόνο οι ψυχές αλλά και τα σώματα. Αν δε μπορείτε από την αρχή να μιλήσετε την ίδια γλώσσα, αν από την αρχή δε διεγείρεστε η ερωτική σας ζωή είναι μάλλον καταδικασμένη.

7.      Ποτέ μα ποτέ μη ξεχνάτε την επικοινωνία. Είτε κάνετε σεξ για πολλά χρόνια είτε μόλις γνωριστήκατε είναι πολύ σημαντικό να μιλάτε. Να εξηγείτε τι σας αρέσει και τι όχι. Τι σας χαλά την ερωτική διάθεση, τι σας προσβάλλει, τι θα θέλατε να κάνετε επειδή σας διεγείρει, τι σας κάνει να πονάτε. Εκφραστείτε ελεύθερα και ακούστε και εσείς τι έχει να σας πει ο παρτενέρ σας. Το σεξ είναι μια διαδικασία που συνεχώς εξελίσσεται, το κύριο μέλημά σας είναι να μπορείτε να αφουγκραστείτε τις ερωτικές ανάγκες και επιθυμίες και τις δικές σας και του συντρόφου σας. 

AdTech Ad

AdTech Ad

boro