Ξεπερνούν τα εκατό εκ. ευρώ οι δωρεές για τους πληγέντες στο Μάτι

Με τον πιο ηχηρό τρόπο οι συμπατριώτες μας έδειξαν την συμπαράστασή τους στους πληγέντες από την καταστροφική φωτιά στο Μάτι. Οχι μόνο στα λόγια αλλά στα έργα.

Από την πρώτη στιγμή εκατοντάδες εθελοντές βρέθηκαν στην περιοχή για να βοηθήσουν ενώ αρκετοί έσπευσαν να συνδράμουν και οικονομικά, με το ποσό που έχει μαζευτεί μέχρι τώρα να ξεπερνάει τα 100 εκ. ευρώ! Σχετική βοήθεια υπήρξε και από την Πολιτεία.

«Δεν έχω επίσημη ενημέρωση για το ύψος του ποσού αυτού, ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει “πιάσει” το στόχο των 100 εκατ. ευρώ» δηλώνει ο δήμαρχος Ραφήνας, Βαγγέλης Μπουρνούς, τονίζοντας πως με το ποσό αυτό «θα μπορούσε να γίνει καινούργιος ο οικισμός».

Όπως εξηγεί, όμως, δεν έχει εκδοθεί ακόμα ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) «κι έτσι δεν ξέρουμε τι θα γίνουν αυτά τα χρήματα, αν θα πάνε σε υποδομές ή σε άλλους σκοπούς».

Όπως είχε ανακοινωθεί ύστερα από το άνοιγμα του λογαριασμού, το Ελληνικό Δημόσιο συμμετείχε με εισφορές 20 εκατ. ευρώ από τον ΟΑΕΔ, το υπουργείο Οικονομικών με 10 εκατ. ευρώ και η Ελληνική Βουλή με 10 εκατ. ευρώ. Στις 26 Ιουλίου η Τράπεζα της Ελλάδος είχε ανακοινώσει ότι καταθέτει στο λογαριασμό άλλα 5 εκατ. ευρώ, συνολικά δηλαδή θα έπρεπε να υπάρχουν 45 εκατ., ακόμα και αν δεν είχε γίνει καμία άλλη δωρεά.