Ξανά στην ανακρίτρια ο Γιάννος Παπαντωνίου

Ξανά στην ανακρίτρια ο Γιάννος Παπαντωνίου

Ενώπιον της ανακρίτριας πρόκειται να βρεθεί σήμερα (22.04.2021) ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, για την υπόθεση των 2.437.962 ευρώ που φέρεται να έλαβε ως προϊόν δωροδοκίας από την “THALES NEDERLAND B.V.” στο πλαίσιο της προώθησης της σύμβασης για τον εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού που υπογράφηκε το 2003.

Ένα χρόνο μετά την αποφυλάκιση του, ο Γιάννος Παπαντωνίου έχει κληθεί να απολογηθεί συμπληρωματικά, μετά την ολοκλήρωση της  περαιτέρω ανάκρισης που είχε διαταχθεί τον Απρίλιο του 2020 από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας για την υπόθεση του.

Συγκεκριμένα, το δικαστικό συμβούλιο, με βούλευμα του είχε διατάξει περαιτέρω ανακριτικές πράξεις όσον αφορά στο αδίκημα που αποτέλεσε τη βάση για το ξέπλυμα των 2.835.197, 05 ελβετικών φράγκων (2.437.962 ευρώ). Έτσι η ανακρίτρια, στην οποία επέστρεψε η δικογραφία προσδιόρισε εκτός της απιστίας και την δωροδοκία ως το βασικό αδίκημα που οδήγησε στο ξέπλυμα.

Για συμπληρωματική απολογία έχουν κληθεί και οι συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων είναι η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου.

Ήδη, ο Γιάννος Παπαντωνίου έχει ζητήσει και έχει λάβει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την συμπληρωματική του απολογία.

Τότε, σε δηλώσεις του, έκανε λόγο για «πολιτική σκευωρία» που στήθηκε σε βάρος του  με ηθικούς αυτουργούς την πρώην εισαγγελέα διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ενώ, είχε επισημάνει ότι η κλήση του ίδιου και της συζύγου του σε συμπληρωματική απολογία έχει καθαρά τυπικό χαρακτήρα.

To άρθρο Ξανά στην ανακρίτρια ο Γιάννος Παπαντωνίου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .