Ξέρετε ποιο είναι το σωστό αντηλιακό για εσάς ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας;

Όταν ετοιμάζετε το βαλιτσάκι των διακοπών σιγουρευτείτε ότι έχετε πάρει μαζί σας τα κατάλληλα αντηλιακά προϊόντα για τις  ανάγκες της επιδερμίδας σας. Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε όποιο αντηλιακό έτυχε να αγοράσετε στο νησί που βρίσκεστε ή το αντηλιακό της φίλης σας. Κάθε τύπος δέρματος έχει ανάγκησυγκεκριμένης προστασίας, ειδικά αν κάνετε τα πρώτα σας μπάνια.

Τύπος 1: Αν η επιδερμίδα σας είναι ανοιχτόχρωμη με φακίδες, όπως της Lindsay Lohan, τότε κάθε καλοκαίρι με την πρώτη ηλιοθεραπεία κοκκινίζετε και μαυρίζετε ελάχιστα. Ο χρόνος φυσικής προστασίας, χωρίς προμαύρισμα είναι 3΄-10΄. Επιλέξτε αντηλιακά προϊόντα με SPF 50.

Τύπος 2: Αν η επιδερμίδα σας είναι λευκή αλλά παρόλα αυτά παίρνει ελαφρώς χρώμα, μετά από ώρες ηλιοθεραπείας, όπως αυτή της Mirandas Kerr, φροντίστε να βγαίνετε στην ήλιο πάντα προστατευμένη. Ο χρόνος φυσικής προστασίας χωρίς προμαύρισμα είναι 10΄-20΄, ενώ ο συνιστώμενος SPF αντηλιακού προϊόντος είναι 35-25.

Τύπος 3: Αν ο τύπος του δέρματος σας είναι ο μεσογειακός, δηλαδή παίρνετε εύκολα ομοιόμορφο σοκολατένιο χρώμα και το διατηρείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως και η Audrina Patridge, τότε σπάνια πρόκειται να πάθετε ηλιακό έγκαυμα. Ο χρόνος προστασίας χωρίς προμαύρισμα για εσάς είναι 20΄-30΄ και ο συνιστώμενος SPF αντηλιακού προϊόντος 15-20.

Τύπος 4: Αν το χρώμα της επιδερμίδα σας παραπέμπει σε εξωτικά μέρη και παίρνει έντονο σκούρο χρώμα με την ηλιοθεραπεία, όπως και η Eva Mendes, τότε σίγουρα είναι ανθεκτικό στην ηλιακή ακτινοβολία. Είναι πολύ δύσκολο να πάθετε ηλιακό έγκαυμα, ενώ ο χρόνος φυσικής προστασίας χωρίς προμαύρισμα για εσάς είναι περίπου 45΄. Ο συνιστώμενος SPF αντηλιακού προϊόντος είναι 2-10.

queen
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ